Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Ο ίκτερος στα μάτια το πρώτο σημάδι

Offsite Team -
23.04.2022

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Ο ίκτερος στα μάτια το πρώτο σημάδι

Τι λέει ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας

«Οι γονείς δεν πρέπει να τρέχουν για αιμοτολογικό έλεγχο αν δεν έχουν δει το πρώτο σημάδι που είναι ο ίκτερος», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος  σχετικά με την ασυνήθιστη αύξηση κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά.

«Φαίνεται στο ασπράδι του ματιού με το φως της ημέρας. Αν φτάσει σε υψηλά επίπεδα είναι ορατός στο δέρμα και τότε είναι αργά», εξηγεί ο καθηγητής και καθησυχάζει: «Ηπατίτιδες έχουμε κάθε χρόνο, αφού λοιμώξεις όπως η μονοπυρήνωση προσβάλλουν το συκώτι χωρίς να τις βαπτίζουμε ως ηπατίτιδα».

Εχει σημασία η έγκαιρη διάγνωση καθώς επιβάλλεται ανάπαυση και αποχή του παιδιού από δραστηριότητες», τόνισε ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Με νέα ματιά» στην ΕΡΤ.

Κανένα κρούσμα δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, ωστόσο ο ΕΟΔΥ δηλώνει σε επιφυλακή για οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά κάτω των 10 ετών καθώς στις ευρωπαϊκές χώρες που κατέγραψαν περιστατικά (Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ολλανδία) προστέθηκε η Ισπανία.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ / SKAI

Home