Ιράκ: Τρεις ρουκέτες χτύπησαν την αεροπορική βάση Μπαλάντ

Ιράκ: Τρεις ρουκέτες χτύπησαν την αεροπορική βάση Μπαλάντ

Τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από κινητό εκτοξευτή χτύπησαν την Αεροπορική Βάση του Μπαλάντ στην επαρχία Σαλάτ-Ντιν του βόρειου Ιράκ, την Πέμπτη το βράδυ

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ιράκ ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι τρεις ρουκέτες «Κατιούσα» χτύπησαν αεροπορική βάση της χώρας χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν πολύ σοβαρές ζημιές.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ, η βάση του Μπαλάντ ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική βάση στη χώρα, ευρισκόμενη 40 μίλια βόρεια της Βαγδάτης. Η βάση επιστράφηκε στον ιρακινό στρατό το 2011 με την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων.Τον Ιανουάριο, όταν μια αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό, Κασέμ Σουλεϊμανί και αρκετά ηγετικά μέλη των Λαϊκών Δυνάμεων Κινητοποίησης του Ιράκ, οι ιρακινοί νομοθέτες απαίτησαν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη χώρα. 

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είπε τότε ότι οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν έως ότου η Βαγδάτη πληρώσει στις ΗΠΑ την «εξαιρετικά δαπανηρή» Αεροπορική Βάση του Μπαλάντ.

Μια άλλη επίθεση πυραύλων εναντίον της βάσης τον Ιανουάριο τραυμάτισε τέσσερις ιρακινούς στρατιώτες.

Home