Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιράν: Αρνείται ότι έδωσε στη Ρωσία drones για χρήση στην Ουκρανία

Offsite Team -
17.10.2022 - 11:46

Ιράν: Αρνείται ότι έδωσε στη Ρωσία drones για χρήση στην Ουκρανία

Ιράν: Έτοιμο να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
Η Ουκρανία έχει καταστρέψει 37 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Το Ιράν αρνείται ότι παρείχε στη Ρωσία drones για χρήση στην Ουκρανία.

"Οι δημοσιευμένες ειδήσεις σχετικά με την παροχή drones στη Ρωσία από το Ιράν έχουν πολιτικές φιλοδοξίες και κυκλοφορούν από δυτικές πηγές. Δεν έχουμε παράσχει όπλα σε καμία πλευρά των χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου.

Οπως αναφέρθηκε η Ουκρανία έχει καταστρέψει 37 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το απόγευμα της Κυριακής, περίπου το 85-86% του αριθμού των επιθέσεων, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ.

"Αυτό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για το έργο της αεράμυνας μας και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί στο μέλλον", είπε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν πετάξει στην Ουκρανία από το νότο.

Εξάλλου, τυχόν επιπρόσθετες κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος του Ιράν δεν θα περιοριστούν στην καταχώριση σε μαύρη λίστα συγκεκριμένων προσώπων, σε περίπτωση που αποδειχτεί η ανάμειξη της Τεχεράνης στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.

ΚΥΠΕ

Home