Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ισπανία: Άφιξη με τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Offsite Team -
30.12.2022

Ισπανία: Άφιξη με τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Thumbnail
Το κύριο μέλημα της Ισπανίας είναι η πιθανή εμφάνιση νέων παραλλαγών του Covid

Με την ανησυχία στην Ευρώπη να εντείνεται, η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα θα πρέπει να υποβάλουν ένα αρνητικό τεστ Covid κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Ελλείψει τεστ, οι επιβάτες θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα εμβόλια τους για τον Covid είναι ενημερωμένα, προσκομίζοντας πιστοποιητικό, δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

Το κύριο μέλημα της Ισπανίας είναι η πιθανή εμφάνιση νέων παραλλαγών του Covid στην Κίνα, πρόσθεσε η υπουργός.

Ωστόσο «αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) την υποχρεωτική εξέταση για τον κορωνοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όσους επισκέπτες έρχονται από την Κίνα, λόγω την μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρείται.

Όπως υποστηρίζει το ECDC τα επίπεδα ανοσοποίησης και εμβολιασμού στην ΕΕ είναι υψηλά και «οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα, κυκλοφορούν ήδη στην ΕΕ».

Πάντως η Ευρώπη παραμένει επιφυλακτική λόγω της έλλειψης διαφάνειας των κινεζικών αρχών σε σχέση με τον κορωνοϊό, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια την ελλιπή πληροφόρηση αναφορικά με πιθανές νέες μεταλλάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η παραλλαγή BF.7, η οποία φαίνεται να κυριαρχεί στην Κίνα αυτή τη στιγμή, στην Ευρώπη έχει εντοπιστεί εδώ και μήνες χωρίς ωστόσο να σημάνει συναγερμό ούτε να οδηγήσει σε πίεση στα συστήματα υγείας, γεγονός που αποδίδεται από τους ειδικούς στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Η Ιταλία ήδη αποφάσισε χθες Τετάρτη να υποχρεώσει όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την κινεζική επικράτεια να υποβάλλονται σε τεστ. Μέτρο που είχε ήδη αναγγείλει η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ υιοθέτησαν επίσης χθες. Η χώρα ανακοίνωσε δεν εντόπισε καμία μετάλλαξη του Covid-19 στις πρόσφατες αφίξεις από την Κίνα που είχαν βρεθεί, κάτι που ανακούφισε τους αξιωματούχους που ανησυχούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι μισοί των ταξιδιωτών από την Κίνα που έφτασαν στο Μιλάνο είχαν Covid-19.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είπε ότι η Ιταλία έχει ήδη αναλύσει την αλληλουχία των μισών δειγμάτων που δοκιμάστηκαν στο Μιλάνο και όλα δείχνουν το στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού.

naftemporiki.gr

Home