Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ισπανία: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας υπαλλήλων Iberia Express

Offsite Team -
28.08.2022

Ισπανία: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας υπαλλήλων Iberia Express

Η απεργία θα διαρκέσει από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου

Η Iberia Express, ο βραχίονας χαμηλού κόστους του εθνικού αερομεταφορέα της Ισπανίας, ακύρωσε οκτώ πτήσεις εσωτερικού την Κυριακή καθώς το πλήρωμα καμπίνας ξεκίνησε 10ήμερη απεργία για υψηλότερους μισθούς εν μέσω ραγδαίου πληθωρισμού.

Η απεργία, η οποία θα διαρκέσει από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να περιλαμβάνει συνολικά 92 ακυρώσεις που επηρεάζουν περισσότερους από 17.000 επιβάτες, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου USO.

Η διακοπή έρχεται καθώς ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών της Ισπανίας παλεύει με τις κυλιόμενες απεργίες από το προσωπικό των EasyJet και Ryanair.

Μέχρι το μεσημέρι (1000 GMT), οκτώ πτήσεις είχαν ακυρωθεί, αλλά δεν υπήρξαν καθυστερήσεις, ανέφερε μια δήλωση του USO, σύμφωνα με την οποία 1.500 επιβάτες είχαν επηρεαστεί.

Η Iberia Express επιβεβαίωσε οκτώ «προληπτικές ακυρώσεις», αναφέροντας σε δήλωσή της ότι είχε κανονίσει εναλλακτικές πτήσεις ή μεταφορές για το 84 τοις εκατό των επηρεαζόμενων επιβατών, με τους υπόλοιπους να επιλέγουν επιστροφή χρημάτων ή κουπόνια.

Την Παρασκευή, η αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα ακυρώσει 24 πτήσεις εσωτερικού κατά τις τρεις πρώτες ημέρες της απεργίας, επηρεάζοντας περίπου 3.000 επιβάτες. Δεν ανέφερε αμέσως πόσες ακόμη πτήσεις θα εκτελούνταν πέρα ​​από αυτές τις αρχικές ημερομηνίες.

Η USO και το συνδικάτο SITCPLA ζητούν αύξηση μισθών για να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό, ο οποίος τον Ιούλιο έφτασε στο 10,8%.

Η Iberia Express συνδέει τη Μαδρίτη με περίπου 40 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ισπανίας Iberia ανήκει στην IAG, η οποία κατέχει επίσης την British Airways και την ιρλανδική Aer Lingus.

ΚΥΠΕ

Home