Ισπανία: Εκτοξεύθηκαν οι δηλητηριάσεις παιδιών από αντισηπτικό

Ισπανία: Εκτοξεύθηκαν οι δηλητηριάσεις παιδιών από αντισηπτικό

847 περιστατικά δηλητηρίασης έχουν καταγραφεί φέτος στην Ισπανία

Τα περιστατικά δηλητηρίασης παιδιών από αντισηπτικό τζελ εκτοξεύθηκαν στην Ισπανία εν μέσω της πανδημίας.  

Από τις αρχές του έτους, καταγράφηκαν στη χώρα 874 περιστατικά δηλητηρίασης παιδιών από αντισηπτικό τζελ, έναντι 90 το 2019, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Τοξικολογίας και Ιατροδικαστικών Επιστημών.  

Τα δύο τρίτα αυτών των περιστατικών αφορούν παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών. Τα περισσότερα εξ αυτών κατάπιαν το προϊόν, όμως άλλα έβαλαν το προϊόν στα μάτια τους ή το εισέπνευσαν. Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος, ενώ το 80% και πλέον των παιδιών ανάρρωσαν «σε σύντομο χρονικό διάστημα», διευκρινίζει το ινστιτούτο.  

Τα συνηθέστερα συμπτώματα που καταγράφηκαν είναι εμετοί, διάρροια, βήχας, θολή όραση και κόκκινα μάτια. Ο υπουργό Δικαιοσύνης Χουάν Κάρλος Κάμπο χαρακτήρισε ανησυχητικά αυτά τα στοιχεία και παρακάλεσε τους γονείς να «κρύψουν τα αντισηπτικά τζελ μακριά από τα παιδιά», υπενθυμίζοντας πως η «απολύμανση των χεριών πρέπει πάντα να επιτηρείται από έναν ενήλικα».  

Σε ό,τι αφορά στη μάχη κατά του κορωνοϊού στην Ισπανία, η Καταλονία αποφάσισε το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων για 15 ημέρες. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη. Ήδη νέα μέτρα έχουν επιβληθεί στη Μαδρίτη, την Ανδαλουσία, τη Ναβάρας και τη Γαλικία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ισπανία.  

lifo.gr

Home