Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ισπανία: Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του δίχρονου

Offsite Team -
22.01.2019

Ισπανία: Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του δίχρονου

Thumbnail
Υπάρχουν φόβοι ότι το έδαφος κατέρρευσε πάνω στο παιδί.

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του δίχρονου Γιουλέν στη Μάλαγα της Ισπανίας, καθώς λίγα μόλις μέτρα απομένουν για να φθάσουν τα σωστικά συνεργεία στο σημείο που εικάζεται ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος ο μικρός επί εννέα ημέρες.

Οι μεταλλωρύχοι έσκαβαν νυχθημερόν για να φτιάξουν ένα φρεάτιο παράλληλα με το πηγάδι, ελπίζοντας ότι από εκεί θα μπορέσουν να κόψουν δρόμο για να βρουν το παιδί.

Οι προσπάθειες για να προσεγγίσουν οι διασώστες το 2χρονο αγοράκι που έπεσε σε μια γεώτρηση στη νότια Ισπανία, πριν από μία εβδομάδα, έχουν σχεδόν φθάσει στο δυσκολότερο στάδιο, ανέφερε μηχανικός που συμμετέχει στην ομάδα διάσωσης.

Το παιδάκι, ο Γιουλέν, έπεσε στο πηγάδι, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με την οικογένειά του σε μια ιδιωτική έκταση στο Τοταλάν, στη Μάλαγα, τη 13η Ιανουαρίου. Έκτοτε, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Προχθες Κυριακή, η κεφαλή του γεωτρύπανου βρήκε σε πετρώδες έδαφος, με αποτέλεσμα να επιβραδυνθούν οι ρυθμοί εξέλιξης της επιχείρησης, καθώς υπήρχε κίνδυνος κατολισθήσεων.

«Ακολουθεί το πιο επικίνδυνο στάδιο, το πιο ευαίσθητο στάδιο» είχε δηλώσει ο μηχανικός μεταλλείων Χουάν Λόπεθ Εσκομπάρ στο Canal Sur. «Πρόκειται για μια περίπλοκη δουλειά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κινδυνεύσουν ζωές, ωστόσο το έχουν ξανακάνει αυτό κι είναι οι καλύτεροι» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι διασώστες αντιλήφθηκαν ότι το πηγάδι, βάθους 100 μέτρων και διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών, είχε φραχθεί από χώμα, εγείροντας φόβους ότι το έδαφος κατέρρευσε πάνω στο παιδί.

Home