Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ισπανία: Υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία στη νέα σχολική χρονιά

Offsite Team -
25.08.2021 - 22:00

Ισπανία: Υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία στη νέα σχολική χρονιά

Thumbnail
Η υπουργός Παιδείας έκανε έκκληση σήμερα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να μην χαλαρώσουν τα μέτρα για την πανδημία.

Με μάσκα, υποχρεωτικά από την ηλικία των 6 ετών και απόσταση τουλάχιστον 1,20 μέτρου μεταξύ των θρανίων, θα ξανανοίξουν τα σχολεία στην Ισπανία, όπου η υπουργός Παιδείας έκανε έκκληση σήμερα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να μην χαλαρώσουν τα μέτρα για την πανδημία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

"Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά" κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έκλεισαν τα σχολεία, η υπουργός Παιδείας Πιλάρ Αλεγκρία προειδοποίησε ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει και ότι απαιτείται "μέγιστη σύνεση" με την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Η υπουργός εξήγησε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές ηλικίας άνω των 6 ετών -ένα μέτρο που ισχύει ήδη εδώ και έναν χρόνο- ενώ θα συστήνεται σε όλους να πλένουν τακτικά τα χέρια τους και να αερίζουν τις αίθουσες.  

Η "μικρή" αλλαγή που προβλέπεται, σε σχέση με την περσινή χρονιά, είναι ότι η απόσταση μεταξύ των θρανίων μπορεί να μειωθεί από το 1,50 μέτρο στο 1,20. Αυτό όμως θα το αποφασίσει η κάθε περιφέρεια ξεχωριστά.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μέχρι σήμερα, το 61% των εφήβων ηλικίας 12-17 ετών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου στην Ισπανία. Το 16% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας τα σχολεία είχαν κλείσει σε όλη την Ισπανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home