Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το Ισραήλ επαναφέρει το «πράσινο πάσο» μετά την αύξηση κρουσμάτων

Offsite Team -
22.07.2021 - 19:58

Το Ισραήλ επαναφέρει το «πράσινο πάσο» μετά την αύξηση κρουσμάτων

Περιορισμούς σε εστιατόρια, γυμναστήρια και συναγωγές επαναφέρει το Ισραήλ

Στην επαναφορά περιορισμών προχωρά το Ισραήλ μετά την ευρεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, που συνοδεύτηκε από αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει την είσοδο σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και τις συναγωγές μόνον σε όσους έχουν ανοσία στον κορωνοϊό (εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες) ή διαγνώστηκαν πρόσφατα αρνητικοί.

Το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στη χαλάρωση των περισσότερων μέτρων, μετά και την ταχύτατη εμβολιαστική εκστρατεία, με αποτέλεσμα τη μείωση των μολύνσεων και των θανάτων.

Η χαλάρωση των περιορισμών συμπεριλάμβανε την άρση του προγράμματος του «πράσινου πάσου», που επέτρεπε μονάχα σε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19 να εισέρχονται σε κάποιους δημόσιους χώρους.

Όμως, ορισμένα μέτρα έχουν ήδη επανέλθει, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης, έχουν γίνει πιο αυστηροί οι όροι εισόδου των ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Το «πράσινο πάσο» επανέρχεται στις 29 Ιουλίου

Σε μια περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων, το γραφείο του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε πως το πρόγραμμα «πράσινο πάσο» θα επανέλθει σε ισχύ από τις 29 Ιουλίου, εν αναμονή της κυβερνητικής έγκρισής του.

«Το πράσινο πάσο» θα εφαρμόζεται σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, γυμναστήρια, εστιατόρια και αίθουσες συνεστιάσεων, συνέδρια, τουριστικά αξιοθέατα και χώρους λατρείας», επισημαίνει το γραφείο του Μπένετ, σε μια ανακοίνωση, έπειτα από μια συνεδρίαση του «υπουργικού συμβουλίου του κορvνοϊού», που είναι επιφορτισμένο με τη μάχη κατά της covid-19.

Η είσοδος σε εκδηλώσεις με πάνω από 100 συμμετέχοντες θα επιτρέπεται μονάχα για «τους εμβολιασμένους, όσους έχουν αναρρώσει και όσους διαθέτουν ένα αρνητικό τεστ, οι οποίοι είναι 12 ετών και άνω».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Home