Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ισραήλ: Τέλος εποχής για Νετανιάχου-Σχηματίζει κυβέρνηση ο Λαπίντ

Offsite Team -
03.06.2021 - 06:55

Ισραήλ: Τέλος εποχής για Νετανιάχου-Σχηματίζει κυβέρνηση ο Λαπίντ

Ενημέρωσε ότι συγκέντρωσε την απαιτούμενη στήριξη για να σχηματίσει Κυβέρνηση

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαίρ Λαπίντ επικοινώνησε αργά σήμερα το βράδυ με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν για να τον ενημερώσει ότι συγκέντρωσε την απαιτούμενη στήριξη για να σχηματίσει Κυβέρνηση, εκθρονίζοντας έτσι μετά από χρόνια τον Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία, ανακοίνωσε το κόμμα του Λαπίντ και η ισραηλινή προεδρία.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Λαπίντ, είχε προθεσμία μέχρι τις 23:59 το βράδυ της Τετάρτης για να ενημερώσει τον Πρόεδρο αν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για τον σχηματισμό μιας Κυβέρνησης. Έκανε την ανακοίνωση αφού εξασφάλισε χθες το βράδυ τη στήριξη ακροδεξιών κομμάτων και της ισραηλινής αραβικής παράταξης Ράαμ για την μελλοντική του Κυβέρνηση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η ισραηλινή προεδρία ανακοίνωσε πως στην αρχή της θητείας της νέας Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του κόμματος Γιαμίνα, Ναφτάλι Μπένετ θα διατελέσει Πρωθυπουργός και ο Λαπίντ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και μετά από σχεδόν δύο χρόνια θα υπάρξει εναλλαγή και ο Λαπίντ θα αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο και ο Μπένετ θα γίνει Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home