Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιστορικό ρεκόρ ζήτησης για το νέο 30ετές ιταλικό ομόλογο 

Offsite Team -
06.02.2019

Ιστορικό ρεκόρ ζήτησης για το νέο 30ετές ιταλικό ομόλογο 

Thumbnail
Το ενδιαφέρον αγγίζει τα 41 δισεκατομμύρια ευρώ

Τη μεγαλύτερη ιστορικά ζήτηση προσέλκυσε το 30ετές κοινοπρακτικό ομόλογο που έκδωσε σήμερα η Ιταλία με το ενδιαφέρον να αγγίζει τα 41 δισεκατομμύρια ευρώ, παρά το γεγονός ότι η ιταλική οικονομία εισήλθε σε ύφεση.

Η ζήτηση καταδεικνύει μια αξιοσημείωτη αναστροφή των επενδυτών από το ξεπούλημα ιταλικών ομολόγων που έπληξε τη χώρα το 2018, όταν ανέλαβε καθήκοντα η ευρωσκεπτική και εναντίον της λιτότητας Κυβέρνηση της Ιταλίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ξένοι επενδυτές να πωλήσουν ιταλικό χρέος πέραν των 77 δισ. ευρώ μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου του 2018.

 

Ωστόσο, η σημερινή δημοπρασία ήταν ενθαρρυντική, δεδομένου ότι η ιταλική οικονομία εισήλθε σε ύφεση και υπάρχουν ενδείξεις για σημαντικές πιέσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Υπάρχουν σαφή οφέλη

Με την ευρύτερη οικονομία της ευρωζώνης και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παραμένουν χαλαρές στο εγγύς μέλλον, οι αναλυτές εκτιμούν πως υπάρχουν σαφή οφέλη για συμμετοχή στη νέα έκδοση ιταλικού χρέους.

Το 30ετές ομόλογο λήγει τον Σεπτέμβριο του 2049 και πρόκειται να προσφέρει μια υπεραξία απόδοσης 18 μονάδες βάσης σε σχέση με το υφιστάμενο 30ετές ομόλογο αναφοράς που λήγει τον Μάρτιο του 2048.  

Η απόδοση του υφιστάμενου 30ετές ομολόγου της Ιταλίας ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων στο 3,74%, παρουσιάζοντας αύξηση μέχρι 8 μονάδες βάσης εντός της ημέρας.  

Οι αποδόσεις συχνά αυξάνονται ενόψει δημοπρασίας νέου χρέους καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη νέα έκδοση.

Home