Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιταλία: Απεργία πείνας από 250 μετανάστες αποκλεισμένους σε πλοία

Offsite Team -
07.11.2022

Ιταλία: Απεργία πείνας από 250 μετανάστες αποκλεισμένους σε πλοία

Τρεις μετανάστες πήδηξαν στη θάλασσα προκειμένου να φτάσουν κολυμπώντας στην προβλήτα

Για την αναστάστωση που επικρατεί στην Ιταλία, με 35 μετανάστες και πρόσφυγες που παραμένουν στo πλοίo Humanity 1 και 214 που επιβαίνουν στο Geo Barents και αρνούνται να φάνε ζητώντας να τους επιτραπεί να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Κατάνης, όπου βρίσκονται τα δύο σκάφη, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η γραμμή της κυβέρνησης Μελόνι είναι ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η αποβίβαση σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στα πλοία των ΜΚΟ, αλλά μόνον σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, στα ανήλικα και στις γυναίκες. Έτσι, οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες και μετανάστες δεν μπορούν να κατέβουν στην ξηρά, διότι ούτε προβλήματα έχουν ούτε πρόκειται για γυναικόπαιδα.

Στο μεταξύ, τρεις μετανάστες έπεσαν στην θάλασσα από το πλοίο Geo Barents και προσπάθησαν να φτάσουν στην προβλήτα κολυμπώντας. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι δυο εξ αυτών δέχθηκαν να ξανανέβουν στο πλοίο.

«Η επιλογή των μεταναστών δεν γίνεται βάσει των συμφερόντων τους, αλλά των συμφερόντων των δουλεμπόρων που τους μεταφέρουν. Οι ηλικιωμένοι, οι φτωχοί και οι άρρωστοι μένουν στις χώρες τους. Όσοι έρχονται στην Ιταλία μπορούν να δώσουν από 2 μέχρι 5 χιλιάδες ευρώ, στις οργανώσεις που τους μεταφέρουν», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο.

«Δεν τους κάνουμε δεκτούς επειδή είμαστε καλοί, αλλά επειδή έχουμε αποδεχθεί την όλη κατάσταση. Αν ήμασταν καλοί θα παίρναμε τους φτωχότερους εκ των φτωχών και τους ασθενέστερους εκ των ασθενών», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τέλος, μέσω εκπροσώπου της, τόνισε ότι «υπάρχει ηθική και νομική υποχρέωση διάσωσης των ανθρώπων που βρίσκονται στην θάλασσα, βάσει της διεθνούς νομοθεσίας».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, οι Βρυξέλλες υπογράμμισαν ότι «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική», αλλά «πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος που οι άνθρωποι αυτοί περνούν στην θάλασσα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Home