Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιταλία: Μήνυμα Ντράγκι με πολλούς αποδέκτες ενόψει εκλογών

Offsite Team -
18.09.2022

Ιταλία: Μήνυμα Ντράγκι με πολλούς αποδέκτες ενόψει εκλογών

Έστειλε μήνυμα κατά του εθνικισμού και του απομονωτισμού, υπέρ της Ευρώπης

Το προσωπικό του μήνυμα κατά του εθνικισμού και του απομονωτισμού,υπέρ της Ευρώπης, έστειλε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου στην Ιταλία.

Ο Ντράγκι παρουσίασε την νέα δέσμη μέτρων για στήριξη οικογενειών και επιχειρήσεων συνολικού ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι κύριες παρεμβάσεις αφορούν επιστροφή φόρου στις επιχειρήσεις, παράταση της μείωσης των κρατικών φόρων στα καύσιμα και «μπόνους» 150 ευρώ, το οποίο θα δοθεί σε 22 εκατομμύρια πολίτες.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Παράλληλα, όμως, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναφέρθηκε με άμεσο και έμμεσο τρόπο και σε ζητήματα που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία. «Η δημοκρατία της χώρας μας είναι ισχυρή, δεν υποχωρεί μπροστά σε ξένους εχθρούς και στους πληρωμένα ανδρείκελά τους. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην δημοκρατία μας», δήλωσε ο Ντράγκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.

>>> Διαβάστε επίσης:  Ελισάβετ: Ο άνθρωπος «κλειδί» πίσω από την κηδεία <<<

Σύμφωνα με αναλυτές, η αναφορά του ήταν στην Λέγκα και στα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου όλων των σφυγμομετρήσεων. Η Λέγκα -και στο πρόσφατο παρελθόν- κατηγορήθηκε για υπερβολικά στενές, φιλικές σχέσεις με τον Πούτιν, ενώ η άκρα δεξιά υποστηρίζει ακόμη τις γνωστές θέσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για επικίνδυνους εθνικισμούς»

Με αναφορά στον Βίκτορ Όρμπαν και στην καταδικαστική έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μάριο Ντράγκι πρόσθεσε: «Η όλη προσέγγιση και οι ιδέες μας σχετικά με την Ευρώπη είναι συγκεκριμένες. Οι σύμμαχοί μας είναι η Γερμανία και η Γαλλία, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που μάχονται υπέρ του κράτους δικαίου».

Ερωτηθείς σχετικά με την νέα ιταλική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες, πρόσθεσε με νόημα ότι «οι εταίροι πρέπει να επιλέγονται όχι μόνον βάσει ιδεολογικής συγγένειας αλλά των συμφερόντων των Ιταλών. Απαντώντας, δηλαδή, στην ερώτηση “ποιοι είναι οι εταίροι που με βοηθούν περισσότερο να προστατέψω τα συμφέροντά αυτά και ποιοι μετρούν περισσότερο;”»

Ένας Ντράγκι με ξεκάθαρες θέσεις, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επικίνδυνους εθνικισμούς και απομονωτισμούς και απέκλεισε για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να ενδιαφέρεται για μια δεύτερη, πρωθυπουργική θητεία.

Πηγή: Cnn.gr

Home