Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιταλία: Τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους

Offsite Team -
20.02.2022

Ιταλία: Τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους

Thumbnail
Το Υπ. Υγείας της Ιταλίας πρότεινε να εμβολιάζονται με 4η δόση εμβολίου τύπου mRNA όσοι είναι βαριά ανοσοκατεσταλμένοι

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας πρότεινε να εμβολιάζονται με τέταρτη δόση εμβολίου τύπου mRNA κατά του κορωνοϊού όσοι είναι βαριά ανοσοκατεσταλμένοι με την προϋπόθεση ότι θα έχουν περάσει τουλάχιστον 120 ημέρες από την προηγούμενη δόση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (20/2).

Ο ειδικός επίτροπος που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας θα ορίσει πότε θα τεθεί σε ισχύ η σύσταση με βάση τις ανάγκες της εμβολιαστικής εκστρατείας, αναφέρει το υπουργείο.

Το υπουργείο προσθέτει ότι η απόφαση αντανακλά την ακόμη μεγάλη κυκλοφορία του ιού και την αποτελεσματικότητα που έχει φανεί ότι έχουν οι ενισχυτικές δόσεις στην πρόληψη θανάτων από επιπλοκές της COVID και γενικότερα στην εμφάνιση συμπτωμάτων που απαιτούν νοσηλεία.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 152.848 θανάτους που συνδέονται με την νόσο από τότε που εμφανίστηκε στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2020--ο δεύτερος μεγαλύτερος απολογισμός στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και ο όγδοος στον κόσμο. Μέχρι στιγμής η χώρα έχει καταγράψει 12,4 εκατομμύρια κρούσματα.

naftemporiki.gr

Home