Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Johnson & Johnson: Αίτημα στον ΕΜΑ για έγκριση του εμβολίου

Offsite Team -
16.02.2021 - 18:15

Johnson & Johnson: Αίτημα στον ΕΜΑ για έγκριση του εμβολίου

Thumbnail
Την είδηση έκανε γνωστή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων - Πιθανότατα στα μέσα Μαρτίου η αξιολόγηση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έκανε γνωστό την Τρίτη ότι έχει λάβει αίτηση για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού. Η φαρμακευτική εταιρεία έχει κάνει ανάλογη κίνηση και στις ΗΠΑ.

Ο ΕΜΑ δήλωσε ότι η αρμόδια επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα (CHMP) θα αξιολογήσει το εμβόλιο, γνωστό ως «COVID-19 Vaccine Janssen», το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η επιτροπή θα μπορούσε να γνωμοδοτήσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα της εταιρείας σχετικά με την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του εμβολίου είναι αρκετά περιεκτικά και ισχυρά.

Σημειώνεται πως η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη εγκρίνει τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και AstraZeneca (υπό προϋποθέσεις).

Η πρόεδρος της Κομισιόν για την αίτηση της Johnson & Johnson

Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ' οδόν τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν καλωσορίζοντας την είδηση για την αίτηση της Johnson and Johnson για υπό όρους αδειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε:

«Χαιρετίζω τα νέα για την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο για την COVID19. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι έτοιμη να χορηγήσει άδεια μόλις ο EMA εκδώσει θετική επιστημονική γνωμοδότηση. Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ' οδόν».

Από την πλευρά της, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου έκανε λόγο για ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειες της ΕΕ να εξασφαλίσει περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κυριακίδου σημείωσε:

«Θετικά νέα για το εμβόλιο για την COVID19, με την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για υπό όρους αδειοδότηση. Είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια».

Home