Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Και η Βρετανία θα υποβάλλει σε τεστ τους Κινέζους ταξιδιώτες

Offsite Team -
31.12.2022

Και η Βρετανία θα υποβάλλει σε τεστ τους Κινέζους ταξιδιώτες

Σε τεστ για την Covid, 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, θα πρέπει να υποβάλλονται από τις 5/1 ταξιδιώτες από Κίνα

Σε τεστ για την Covid,  48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, θα πρέπει να υποβάλλονται  από τις 5 Ιανουαρίου οι ταξιδιώτες από την Κίνα μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών από το Πεκίνο, αποφάσισε και η Βρετανία, ακολουθώντας  το παράδειγμα πολλών άλλων χωρών που επιβάλλουν περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ινδία ή το Ισραήλ.

«Ενώ τα κρούσματα της Covid αυξάνονται στην Κίνα, πριν από το άνοιγμα των συνόρων (της χώρας) την επόμενη εβδομάδα, το σωστό για εμάς είναι να υιοθετήσουμε μια ισορροπημένη και συνετή προσέγγιση ανακοινώνοντας προσωρινά μέτρα ενόσω θα μελετούμε τα δεδομένα», εξήγησε ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ σε μια ανακοίνωσή του.

Όλοι οι επιβάτες απευθείας πτήσεων από την ηπειρωτική Κίνα θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ πριν από την αναχώρησή τους. Το μέτρο αυτό ισχύει μόνο για την Αγγλία, ωστόσο η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για άλλους προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου (Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία).

Τυχαία τεστ

Επιπλέον, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές θα διενεργούν τυχαία τεστ σε ορισμένους επιβάτες κατά την άφιξή τους, κυρίως για να εντοπίζουν τυχόν νέες παραλλαγές του ιού.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη (…) λόγω έλλειψης πλήρους πληροφόρησης από την Κίνα», σημείωσε ο υπουργός. Τα μέτρα θα αναθεωρούνται ανάλογα με τα δεδομένα που θα παρέχει το Πεκίνο.

Η Κίνα θα ξανανοίξει πλήρως τα σύνορά της τον Ιανουάριο.

Πηγή; ΑΜΠΕ

Home