Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κάρολος: Ποια η καθημερινότητα του νέου βασιλιά της Βρετανίας

Offsite Team -
12.09.2022

Κάρολος: Ποια η καθημερινότητα του νέου βασιλιά της Βρετανίας

Τον εκπαίδευσε ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον

Ξυπνάει μόλις ακούσει το ξυπνητήρι, ακούει τις ειδήσεις μέσω ραδιοφώνου και απολαμβάνει ένα πλούσιο πρωινό. Δεν τρώει ποτέ μεσημεριανό αλλά θα κάνει απαραιτήτως ένα διάλειμμα για να πιει το τσάι του.

>>>> Βασίλισσα Ελισάβετ: Από τη Σκωτία ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα

Ο ακούραστος νέος βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος ο Γ΄, ξεκινά την ημέρα του με ένα πλούσιο πρωινό που περιλαμβάνει φρουτοσαλάτα εποχής και τσάι.

Αν και υπήρξαν φήμες ότι ο Κάρολος τρώει αυγά κάθε πρωί, αυτό δεν ισχύει, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», επικαλούμενη άνθρωπο του περιβάλλοντός του.

Ο 73χρονος νέος βασιλιάς της Βρετανίας δεν τρώει ποτέ μεσημεριανό και το πρόγραμμα του είναι πάντα γεμάτο- αν δεν βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό- θα έχει συνάντηση με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ή θα παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις που επικεντρώνονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

000_32HY6WN

Δεν δίνει δεκάρα για το αν κάποιος είναι καλοντυμένος, τον ενδιαφέρει ο άνθρωπος κι όχι η κοινωνική του θέση και είναι ευγενής με όλους.

Στο γραφείο του έχει διαδοχικές συνεδρίες 45 λεπτών και συμβουλεύεται τον σερ Κλάιβ Άλντερτον, τον προσωπικό του γραμματέα, σε κρατικά ζητήματα. Έχει μνήμη «ελέφαντα», και γι' αυτό δεν κρατάει ποτέ σημειώσεις.

Γύρω στη μία το μεσημέρι, θα κάνει διάλειμμα για να βγει έξω να περπατήσει. Δεν του αρέσει να είναι σε εσωτερικό χώρο για μεγάλο διάστημα κι έχει πάντα τα παράθυρα ορθάνοιχτα.

Ακολουθεί στρατιωτικό πρόγραμμα και είναι πολύ δεμένος με την ομάδα των συμβούλων. Το προσωπικό του είναι ολιγομελές και αφοσιωμένο στο νέο βασιλιά.

000_329T8K4

Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας είναι ενωτικός και επιλύει τα προβλήματα πάντα με βάση το ένστικτό του.

Το πρώτο επίσημο διάλειμμα στη διάρκεια της ημέρας του, θα είναι στις 5 μ.μ., ώρα Βρετανίας, όταν ο νέος βασιλιάς θα απολαύσει το τσάι του - μια ευκαιρία γι' αυτόν να φορτίσει τις μπαταρίες του, και σύμφωνα με την βασιλική σύζυγο, Καμίλα, τρώει επίσης σάντουιτς κι ένα κομμάτι κέικ με φρούτα.

Εάν δεν το φάει όλο, το βάζει σε τάπερ για την επόμενη μέρα.

Το δείπνο του είναι προγραμματισμένο στις 20.30 (ώρα Βρετανίας) και στις 22:00 επιστρέφει στο γραφείο του όπου εργάζεται μέχρι τα ξημερώματα.

Χθες, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχτηκε στο BBC, ότι είχε μυστικές συναντήσεις με τον πρωτότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ για να τον μυήσει στο βασιλικό πρωτόκολλο όταν είχε τα ηνία της γηραιάς αλβιώνας.

000_32J6972

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι, ο νέος Βασιλιάς, όπως και η μητέρα του, είναι ένας «εξαιρετικός διπλωμάτης», και «πολύ άξιος διάδοχος» όταν θα στηρίζει την βρετανική κυβέρνηση στο εξωτερικό.

Πρόσθεσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, η σύζυγός του, Σαμάνθα, ήθελε πάντα να κάθεται δίπλα στον Κάρολο καθώς ήταν «γοητευτική παρέα».

Ο Κάμερον πρόσθεσε ακόμη ότι οι επιστολές που του είχε στείλει ο Κάρολος όταν είχε αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο για θέματα όπως το περιβάλλον, δεν προσπάθησαν ποτέ να τον επηρεάσουν ανάρμοστα και ήταν «εντελώς δικαιολογημένες».

protothema.gr

Home