Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατά 30,6% μειώθηκαν οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας

Offsite Team -
14.11.2022 - 16:50

Κατά 30,6% μειώθηκαν οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας

Κατά 30,6% μειώθηκαν οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Η Ουκρανία έχει εξάγει σχεδόν 15,1 εκατομμύρια τόνους σιτηρών μέχρι στιγμής, τη σεζόν 2022/23, σε σύγκριση με 21,8 εκ. τόνους που εξήχθησαν την ίδια περίοδο της προηγούμενης σεζόν.

Οι εξαγωγές σιτηρών έχουν υποχωρήσει από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο και έκλεισε τα λιμάνια στην Μαύρη Θάλασσα της γειτονικής της χώρας, ανεβάζοντας τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων και προκαλώντας φόβους για ελλείψεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τρία λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας άνοιξαν στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στην οποία μεσολάβησαν τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία.

Τα στοιχεία του ουκρανικού Υπουργείου Γεωργίας κατέδειξαν ότι οι εξαγωγές μέχρι στιγμής την περίοδο Ιουλίου 2022 μέχρι Ιουνίου 2023 περιλάμβαναν 5,7 εκ. τόνους σίτου, 8,1 εκ. τόνους καλαμποκιού και 1,2 εκ. τόνους κριθαριού.

Η Κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως θα μπορούσε να προβεί σε συγκομιδή μεταξύ 50 και 52 εκ. τόνων σιτηρών για φέτος, σε σχέση με το ρεκόρ των 86 εκ. τόνων το 2021, λόγω της απώλειας γης από τις ρωσικές δυνάμεις και των χαμηλότερων αποδόσεων των φυτειών.

ΚΥΠΕ

Home