Κατάρ:Απαγόρευσαν σε Γερμανίδες να φορούν μπικίνι σε μπιτς βόλεϊ

Κατάρ:Απαγόρευσαν σε Γερμανίδες να φορούν μπικίνι σε μπιτς βόλεϊ

Γερμανίδες βολεϊμπολίστριες μποϊκοτάρουν τουρνουά στο Κατάρ - Θα πρέπει να φορέσουν παντελόνι και πουκάμισο

Να μποϊκοτάρουν το τουρνουά μπιτς βόλεϊ στο Κατάρ αποφάσισαν δύο Γερμανίδες σταρ του βόλεϊ, οι οποίες αρνήθηκαν να φορέσουν παντελόνι και πουκάμισο την ώρα του παιχνιδιού.

Η Κάρλα Μπόργκερ και η Γιούλια Ζούντε αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τους κανόνες του αγώνα στο Κατάρ, τη «μόνη χώρα» που, όπως είπαν, απαγορεύει στις παίκτριες να φορούν μπικίνι στο γήπεδο.

«Είμαστε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά μας εμποδίζουν να φορέσουμε τα ρούχα εργασίας μας», δήλωσε η Μπόργκερ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandfunk».

1

«Αυτή είναι πραγματικά η μόνη χώρα και το μοναδικό τουρνουά όπου μια κυβέρνηση μας λέει πώς να κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι κατακριτέο.»

Το Κατάρ φιλοξενεί τον ερχόμενο μήνα την εκδήλωση «FIVB World Tour», αλλά οι αυστηροί κανόνες σχετικά με την ένδυση στο γήπεδο οδήγησαν την Κάρλα Μπόργκερ, νικήτρια του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και τη συμπαίκτριά της, Γιούλια Ζούντε να μην συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Μάρτιο θα είναι η πρώτη φορά που η Ντόχα θα φιλοξενήσει ένα γυναικείο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ.

Με πουκάμισο και μακρύ παντελόνι οι παίκτριες

Ωστόσο, οι αθλήτριες που θα συμμετέχουν έχουν κληθεί να φορούν πουκάμισο και μακρύ παντελόνι και όχι το συνηθισμένο μπικίνι, ένας κανόνας που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπιτς Βόλεϊ ισχυρίζεται ότι τίθεται «από σεβασμό για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας που φιλοξενεί τους αγώνες».

Αφού οι αθλήτριες ξεκαθάρισαν στο περιοδικό «Spiegel» ότι δεν θα υπακούσουν στους κανόνες που επέβαλαν οι αρχές του Κατάρ, επισήμαναν ότι η υπερβολική ζέστη στη χώρα καθιστά επίσης δύσκολο το μπιτς βόλει φορώντας ...ρούχα.

Η Μπόργκερ υποστήριξε ότι, υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να «προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε χώρα», τόνισε όμως ότι η υπερβολική ζέστη στη Ντόχα καθιστά απαραίτητο το μπικίνι.

Συνήθως, η μέση θερμοκρασία το μήνα Μάρτιο στη Ντόχα φθάνει μέχρι και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η Μπόργκερ αμφισβήτησε επίσης εάν το Κατάρ ήταν η κατάλληλη χώρα υποδοχής για το γυναικειο πρωτάθλημα.

«Ρωτάμε αν είναι απαραίτητο να διεξαχθεί εκεί ένα τουρνουά» είπε προσθέτοντας ότι η υγρασία και η ζέστη καθιστούν δύσκολη την διεξαγωγή των αγώνων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Home