Κατέβασαν 31χρονη από πτήση για την αμφίεσή της (Φώτο)

Κατέβασαν 31χρονη από πτήση για την αμφίεσή της (Φώτο)

31χρονη καταγγέλλει σεξισμό
Η 31χρονη καταγγέλει σεξισμό

Η 31χρονη Βρετανή Harriet Osborne, μητέρα δύο παιδιών, καταφέρεται εναντίον της EasyJet κατηγορώντας την εταιρεία για σεξιστική συμπεριφορά εναντίον της.

Όπως ανέφερε η ίδια στην εφημερίδα "Sun", μια αεροσυνοδός την ανάγκασε να κατέβει από το αεροσκάφος πριν φύγει η πτήση από τη Μάλαγα προς το Στάνστεντ γιατί όπως η ίδια ισχυρίζεται, την είπαν πως ήταν "πολύ προκλητικά για τα παιδιά που βρίσκονταν στο αεροσκάφος".

Η ίδια τονίζει πως έχασε την πτήση της γιατί φορούσε δαντελωτό μπλουζάκι, αλλά είχε καλύψει τα επίμαχα σημεία με ειδικό κάλυμμα στήθους.

"Δεν μπορείς να επιβιβαστείς στο αεροπλάνο μου με αυτή την μπλούζα, πρέπει να ρίξεις κάτι επάνω σου" φέρεται να της είπε αεροσυνοδός, βάσει της καταγγελίας, ενώ προσπάθησε να της ρίξει ένδυμα πάνω της.

Η ίδια τόνισε ότι παρόλο που στη συνέχεια φόρεσε ένα πουλόβερ οι αεροσυνοδοί συνέχιζαν να μην της επιτρέπουν την είσοδο στο αεροσκάφος.

Η 31χρονη αναγκάστηκε, όπως λέει, μαζί με τον φίλο της, να περάσουν το βράδυ στο αεροδρόμιο της Μάλαγα όπου και κοιμήθηκαν στο πάτωμα, ενώ πλήρωσε και 165 ευρώ για να κλείσει εισιτήριο σε άλλη πτήση.

Η εταιρεία πάντως έδωσε τη δική της απάντηση αναφέροντας δια εκπροσώπου της:

"Επιβεβαιώνουμε ότι μία επιβάτιδα της πτήσης από Μάλαγα προς Στάνστεντ στις 23 Ιουνίου δεν κατάφερε να ταξιδέψει εξαιτίας ανάρμοστης συμπεριφοράς. Έπειτα από ανησυχίες σχετικά με το ντύσιμό της, το πλήρωμα της ζήτησε ευγενικά να φορέσει μια επιπλέον μπλούζα και η επιβάτιδα συμφώνησε. Ωστόσο, στη συνέχεια άρχισε να φέρεται ανάρμοστα προς ένα μέλος του πληρώματός μας. Τα πληρώματα των αεροσκαφών μας και του εδάφους είναι εκπαιδευμένα, αξιολογούν όλες τις καταστάσεις και ενεργούν γρήγορα. Δεν ανεχόμαστε καταχρηστική ή απειλητική συμπεριφορά στο προσωπικό μας".

Home