Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καύσωνας στην Ευρώπη - Επτά νεκροί

Offsite Team -
27.06.2019

Καύσωνας στην Ευρώπη - Επτά νεκροί

Thumbnail
Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται όλη η Ευρώπη, λόγω του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την εβδομάδα. Κι ενώ οι νεκροί μετρώνται στους 7 μέχρι στιγμής, οι αρχές εκφράζουν φόβους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Καταλονία, που αναφέρεται ως η χειρότερη των τελευταίων 20 ετών. 

Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς. Σε κλοιό καύσωνα βρίσκονται Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Χθες, Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία είδαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ κατά τον μήνα Ιούνιο. 

Οι μετεωρολόγοι αποδίδουν τη θερμοκρασία στα ζεστά κύματα αέρα από την Αφρική και εκτιμούν ότι τις επόμενες τρεις μέρες, ο υδράργυρος θα ανέβει σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα. 

Μέχρι στιγμής καταγράφηκαν 7 θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη. Οι τρεις χθες, στη Γαλλία, άλλοι τρεις στη Γερμανία και άλλος ένας στην Ιταλία. Οι αρχές εντόπισαν νεκρό έναν 72χρονο άστεγο από τη Ρουμανία που βρισκόταν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Μιλάνω. 

Οι θερμοκρασίες έφτασαν στους 39 βαθμούς στο Τορίνο, στους 41 στη Σαραγόσα και τους 40 στην Αβινιόν. 

Πάνω από 40.000 στρέμματα καίγονται στην Καταλονία 

Την ίδια ώρα, οι πυροσβεστικές αρχές στην Ισπανία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τηντεράστια φωτιά στην Καταλονία, κοντά στην πόλη Λα Τόρε ντελ Εσπανιόλ. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 40.000 στρέμματα έχουν επηρεαστεί, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι η φωτιά μπορεί να πλήξει ακόμη περισσότερα. 

Παράλληλα, 11 επαρχίες στην ανατολική και κεντρική Ισπανία αναμένουν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ ορισμένοι εκτιμούν ότι σε ορισμένες περιοχές η ζέστη θα φτάσει στους 45 βαθμούς. 

Συναγερμός σε Ιταλία και Γαλλία

Σαραντάρια αναμένονται και στην Ιταλία, κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές, ενώ σε ορισμένες πόλεις, ανάμεσά τους και η Ρώμη εξέδωσαν ανακοινώσεις με προειδοποιήσεις για τον μέγιστο βαθμό καύσωνα. 

Σε πορτοκαλί συναγερμό, τον δεύτερο υψηλότερο, βρίσκεται όλη η Γαλλία. Στο Παρίσι, βρύσες και ψεκαστήρες συνδέονται με κρουνούς, ενώ κάποια σχολεία όχι μόνο καθυστερούν τις εξετάσεις, αλλά και είναι κλειστά. 

Στην Τουλούζη, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να αγγίξουν τους 41 βαθμούς, ΜΚΟ έχουν βγει στους δρόμους για να δώσουν νερό στους άστεγους.

Home