Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κίεβο: Δεν έχει νόημα να γίνουν τώρα συνομιλίες Πούτιν-Ζελένσκι

Offsite Team -
19.09.2022 - 11:15

Κίεβο: Δεν έχει νόημα να γίνουν τώρα συνομιλίες Πούτιν-Ζελένσκι

Οι διαπραγματεύσεις θα είναι δυνατές μόνο όταν τα ρωσικά στρατεύματα θα έχουν αποσυρθεί από το έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε ο σύμβουλος του Ζελένσκι

Το Κίεβο αποκλείει προς το παρόν τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων και την πραγματοποίηση μιας συνάντησης ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ <<<

«Εν συντομία, η ίδια η διαπραγματευτική διαδικασία και μια συνάντηση ενώπιος ενωπίω ανάμεσα στους προέδρους, δεν έχουν νόημα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ποντολιάκ ανέφερε τρεις λόγους για τους οποίους οι συνομιλίες θα ήταν άσκοπες στο στάδιο αυτό, αρχίζοντας από το ότι η Ρωσία θα προσπαθούσε να διατηρήσει και να νομιμοποιήσει τα εδαφικά κέρδη της.

Δεύτερον, η διατήρηση του στάτους κβο θα έδινε στη Μόσχα περιθώριο να ανασάνει, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις επιθέσεις κατά μήκος των νέων γραμμών του μετώπου.

Και τρίτον, η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που διέπραξε στο ουκρανικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει κατηγορήσει την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου και ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, συμπεριλαμβανομένου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Γι’ αυτό οι διαπραγματεύσεις θα είναι δυνατές μόνο όταν τα ρωσικά στρατεύματα θα έχουν αποσυρθεί από το έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ποντολιάκ.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ <<<

Τότε το ποσό των αποζημιώσεων και η παράδοση των εγκληματιών πολέμου θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, πρόσθεσε ο ίδιος.

in.gr

Home