Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κίνα: Το 80% του πληθυσμού της χώρας έχει ήδη νοσήσει με Covid

Offsite Team -
21.01.2023 - 15:56

Κίνα: Το 80% του πληθυσμού της χώρας έχει ήδη νοσήσει με Covid

Σύμφωνα με κυβερνητικό επιστήμονα

Η πιθανότητα μιας μεγάλης αναζωπύρωσης της Covid-19 στην Κίνα κατά τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες είναι μικρή, καθώς το 80% του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, ο επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών Γου Ζουνγιού.

Ο εξέχων κυβερνητικός επιστήμονας δήλωσε ότι «οι μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων στη διάρκεια της τρέχουσας εορταστικής περιόδου του κινεζικού Νέου Έτους μπορεί να διαδώσουν την πανδημία, αυξάνοντας τις μολύνσεις σε μερικές περιοχές, όμως ένα δεύτερο κύμα της Covid είναι απίθανο βραχυπρόθεσμα». 

Σχεδόν 60.000 άνθρωποι με Covid έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία από τις 12 Ιανουαρίου, περίπου ένα μήνα αφότου η Κίνα κατήργησε ξαφνικά την πολιτική της μηδενικής Covid, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

>>>>Διαβάστε επίσης: Δημοψήφισμα στη Σλοβακία για πρόωρες εκλογές<<<<

Ωστόσο, ειδικοί υποστηρίζουν πως ο αριθμός αυτός δεν αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα, διότι δεν περιλαμβάνει αυτούς που πεθαίνουν στο σπίτι τους και επειδή πολλοί γιατροί έχουν δηλώσει πως αποθαρρύνονται να αναφέρουν την Covid ως αιτία θανάτου. .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Home