Κίνα: Eνίσχυση των ποιοτικών ελέγχων σε εξαγωγές ιατρικού υλικού

Κίνα: Eνίσχυση των ποιοτικών ελέγχων σε εξαγωγές ιατρικού υλικού

Το Πεκίνο δραστηριοποιήθηκε, ενισχύοντας τους ποιοτικούς ελέγχους για τις εξαγωγές ιατρικού υλικού, αναστέλλοντας τις εξαγωγές αυτές μέσω μιας διαδικασίας (άμεσων) προμηθειών, που είχε σχεδιαστεί για τις μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου (MOC).

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Τόσο οι εσωτερικές, όσο και οι ξένες επιχειρήσεις, όπως επίσης και οι ιδιώτες, στην πόλη Γίγου, που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας και είναι γνωστή για το εμπόριο μικρών ειδών, δε μπορούν προσωρινά να εξάγουν συγκεκριμένα είδη ιατρικών υλικών, μέσω διαδικασιών προμήθειας (απευθείας) από την αγορά, όπως ανακοίνωσε το MOC.

Σύμφωνα με τα μέτρα ποιοτικού ελέγχου, τα ιατρικά υλικά στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα διαγνωστικά τεστ για το COVID-19, οι ιατρικές μάσκες, οι ιατρικές στολές, οι αναπνευστήρες, τα θερμόμετρα υπέρυθρων, αλλά και οι μη ιατρικές μάσκες, πρέπει να ανταποκρίνονται σε ποιοτικές απαιτήσεις, ενώ το πλαίσιο της διαδικασίας προμηθειών που εφαρμόζονταν δεν ανταποκρίνεται πλέον στις εξαγωγές αυτές.

Ωστόσο, οι αγοραστές μπορούν να αγοράζουν ακόμη ιατρικά υλικά από τις αγορές στις περιοχές αυτές, χρησιμοποιώντας το γενικό εμπόριο ή άλλες μεθόδους για τον τελωνειακό έλεγχο.

ΚΥΠΕ

Home