Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κίνα: Πτήσεις και δρομολόγια τρένων ακυρώνονται λόγω τυφώνα

Offsite Team -
14.09.2022 - 14:03

Κίνα: Πτήσεις και δρομολόγια τρένων ακυρώνονται λόγω τυφώνα

Η Κίνα εξέδωσε την υψηλότερη προειδοποίηση για τροπικό κυκλώνα σήμερα καθώς ο τυφώνας Μούιφα πλησιάζει τις πυνκοκατοικημένες περιοχές στο δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ, με τη Σανγκάη και άλλες πόλεις να ακυρώνουν πτήσεις και δρομολόγια τρένων και να αναστέλλουν τη λειτουργία λιμένων.

Όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια Πουντόνγκ και Χονγκτσιάο της Σανγκάης ακυρώθηκαν ενώ η πόλη Χανγκτζόου, νοτιοδυτικά της Σανγκάης, θα σταματήσει τις πτήσεις εσωτερικού από το βράδυ. Οι πτήσεις στα αεροδρόμια Τζοουσάν και Νινγκμπό, στην παράκτια επαρχία Τζετζιάνγκ, επίσης ακυρώθηκαν, ενώ στον κόμβο ανεφοδιασμού πλοίων στην ίδια περιοχή ανεστάλη η εκφόρτωση και φόρτωση πετρελαίου και δόθηκε εντολή στα δεξαμενόπλοια να παραμείνουν στα αγκυροβόλιά τους.

Το δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ στην ανατολική Κίνα είναι η πλέον ευημερούσα περιοχή της χώρας, με τη Σανγκάη, την οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα της Κίνας, και άλλες πόλεις που είναι επίσης σημαντικά κέντρα της βιομηχανίας. Το λιμάνι Νινγκμπό-Τζοουσάν και το λιμάνι της Σανγκάης είναι μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως με βάση τον όγκο των φορτίων που διεκπεραιώνουν.

Η Σανγκάη εξέδωσε νωρίτερα προειδοποίηση ότι αναμένονται ριπές ανέμου και σφοδρές βροχοπτώσεις έως αύριο. Η μητρόπολη των 25 εκατ. κατοίκων προχώρησε ένα βήμα παραπέρα σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφάλειας, ανακοινώνοντας σχέδια για μείωση της ταχύτητας στα υπέργεια τρένα ή ακόμα και για κλείσιμο των σταθμών ενώ προειδοποίησε για καθυστερήσεις τρένων.

Ο Μούιφα αναμένεται να κινηθεί βορειοδυτικά με ταχύτητα 20-25 χιλιομέτρων/ώρα και να πλήξει τις παράκτιες περιοχές στην επαρχία Τζετζιάνγκ σήμερα το βράδυ, στη συνέχεια να περάσει από τον Κόλπο Χανγκτζόου και να φθάσει στη Σανγκάη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Σύμφωνα με το κινεζικό οικονομικό περιοδικό Caixin, ο Μούιφα είναι ο ισχυρότερος τυφώνας στο δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ εδώ και μία δεκαετία, που σύμφωνα με μετεωρολόγους προκλήθηκε από τον ασυνήθιστα ζεστό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν φέτος στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Οι αρχές της Τζετζιάνγκ εξέδωσαν «κόκκινη προειδοποίηση» για πλημμύρες σε πολλές περιοχές, που είναι η υψηλότερη κλίμακα στο κινεζικό σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων βαθμίδων.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Home