Κομισιόν: Η ΕΕ προσηλωμένη στη συμφωνία με την Τουρκία

Κομισιόν: Η ΕΕ προσηλωμένη στη συμφωνία με την Τουρκία

Στην Άγκυρα βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

Εποικοδομητικές συνομιλίες με τις τουρκικές αρχές είχαν σήμερα στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

Οι δύο Επίτροποι, που είναι αρμόδιοι για θέματα μετανάστευσης, επισκέφτηκαν την Άγκυρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ.

Οι δύο Επίτροποι συναντήθηκαν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλους ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους.

«Η επίσκεψη ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε χειροπιαστά ότι η ΕΕ είναι δεσμευμένη στη συνέχιση της εμπλοκής της και της συνεργασίας της με την Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, βασικό στρατηγικό εταίρο και γείτονα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν. Η επιτροπή σημειώνει επίσης πως η έναρξη του νέου πολιτικού κύκλου στην ΕΕ είναι ευκαιρία για ανανέωση της παραπάνω δέσμευσης.

«Η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο στον κόσμο πληθυσμό προσφύγων», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση. Ο κ Σχοινάς και η κα Γιόχανσον επανέλαβαν τη σταθερή δέσμευσή τους να παράσχουν την στήριξη που ήδη έχει συμφωνηθεί βάσει του Μηχανισμού για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία ενώ αναγνώρισαν ότι οι ανάγκες θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να εκπληρώνονται με την υποστήριξη της ΕΕ.

Και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη σταθερή προσήλωσή τους στην εφαρμογή όλων των πτυχών της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας του 2016.

Home