Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κομισιόν: Η ευρωπαϊκή ήπειρος διαμορφώνεται με τη μετανάστευση

Offsite Team -
17.12.2019

Κομισιόν: Η ευρωπαϊκή ήπειρος διαμορφώνεται με τη μετανάστευση

Thumbnail
"Σε όλη την ιστορία της, η ευρωπαϊκή ήπειρος διαμορφώθηκε και διαμορφώνεται με τη μετανάστευση"

Με την ευκαιρία της Διεθνούς ημέρας Μεταναστών στις 18 Δεκεμβρίου, η Κομισιόν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζ.Μπορρέλ υπενθυμίζουν ότι "καθ `όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η ευρωπαϊκή ήπειρος διαμορφώθηκε και συνεχίζει να διαμορφώνεται με τη μετανάστευση".

"Μερικοί άνθρωποι κινούνται για να αναζητήσουν ασφάλεια, νέες ευκαιρίες ή την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Άλλοι αναγκάζονται να αποφύγουν τις συγκρούσεις, τις διώξεις ή την καταστροφή του περιβάλλοντος. Όλοι οι μετανάστες δικαιούνται την ίση προστασία της αξιοπρέπειάς τους και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", αναφέρεται στην κοινή δήλωση. 

"Είμαστε ισχυροί στη σαφή δέσμευσή μας να σεβαστούμε και να προστατεύουμε την αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των μεταναστών καθώς και να διασφαλίσουμε ότι η μετανάστευση θα πραγματοποιείται με ασφαλή, τακτικό και σωστά διαχειριζόμενο τρόπο", σημειώνεται. 

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη προσέγγιση της μετανάστευσης", αναφέρεται με σαφή υπόμνηση και στη μαχή κατά όσων εκμεταλλεύονται την απελπισία των ανθρώπων.

"Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της μετανάστευσης απαιτεί παγκόσμια συνεργασία. Για να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες που προσφέρει η μετανάστευση, πρέπει να συνεργαστούμε σε όλες τις πτυχές της. Πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε συνεργασίες με χώρες προέλευσης, διέλευσης και προορισμού", τονίζεται.

"Επίσης, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την κοινωνία των πολιτών καθώς και με περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς. Ο ανοικτός χαρακτήρας και η αλληλεγγύη αποτελούν βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη παραμένει κορυφαίος προορισμός για τα ταλέντα του κόσμου. Ήταν πάντα και θα παραμείνει μια διασυνδεδεμένη ήπειρος που αγκαλιάζει τη διεθνή κινητικότητα με τρόπο που επιτρέπει στις κοινωνίες της να εξελιχθούν προς το καλύτερο".

ΚΥΠΕ

Home