Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κομισιόν: Θα χορηγήσει €10εκ για υποστήριξη έρευνας για Κορωνοϊό

Offsite Team -
31.01.2020 - 15:06

Κομισιόν: Θα χορηγήσει €10εκ για υποστήριξη έρευνας για Κορωνοϊό

Thumbnail
Η Κομισιόν συνεργάζεται επίσης στενά με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας

H Koμισιόν ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την έρευνα για το Κορωνοϊό, η οποία θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη κλινική διαχείριση των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον ιό, καθώς και στη βελτίωση της ετοιμότητας και της αντίδρασης στη δημόσια υγεία.

Η χρηματοδότηση αναμένεται να υποστηρίξει από 2 έως 4 ερευνητικά έργα. Οι αιτούντες πρέπει να απαντήσουν έως τις 12 Φεβρουαρίου και οι συμφωνίες επιχορήγησης πρέπει να υπογραφούν πολύ γρήγορα, προκειμένου να αρχίσουν οι ερευνητικές εργασίες το συντομότερο δυνατόν. Η Κομισιόν συνεργάζεται επίσης στενά με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και άλλους διεθνείς φορείς για να εξασφαλίσει μια αποτελεσματική και συντονισμένη απάντηση στην επιδημία.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά πως "πρέπει να έχουμε μια πολύπλευρη, ολοκληρωμένη απάντηση στον Κορωνοϊό και η έρευνα αποτελεί ουσιαστικό μέρος αυτή, πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τον ιό για να στοχεύσουμε καλύτερα τα μέτρα πρόληψής μας και να διασφαλίσουμε καλύτερη φροντίδα για τους πολίτες μας και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της χρηματοδότησης της έρευνας".

Η Μάριγια Γκάμπριελ, Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, τόνισε ότι  "εργαζόμαστε για τον μετριασμό των συνεπειών μιας ενδεχόμενης μεγαλύτερης εξάπλωσης της επιδημίας στην ΕΕ", τονίζοντας ότι οι υπερυπολογιστές της ΕΕ είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους ερευνητές στο έργο τους να αναπτύξουν νέα θεραπεία και εμβόλια αποτελεσματικά με τα σημερινά και τυχόν μελλοντικά κρούσματα".

ΚΥΠΕ

Home