Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κομισιόν:Το προσωπικό που πήγε Ιταλία να δουλέψει εξ αποστάσεως

Offsite Team -
25.02.2020

Κομισιόν:Το προσωπικό που πήγε Ιταλία να δουλέψει εξ αποστάσεως

Thumbnail
Συνεχίζουν τον συντονισμό στην Κομισιόν για κορωνοϊό

Η Κομισιόν ζητά από το προσωπικό της το οποίο ταξίδεψε ή βρέθηκε στις 11 περιοχές της Ιταλίας όπου εκδηλώθηκαν κρούσματα του κορονοϊού COVID19, να μην προσέλθει στην εργασία εντός των κτιρίων της Κομισιόν, να δουλέψει με τη μέθοδο της τηλε-εργασίας για τις επόμενες 14 ημέρες και να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας, επιβεβαίωσε σήμερα η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ.

Σήμερα το απόγευμα, οι Υπουργοί Υγείας της Ιταλίας και των γειτονικών της χωρών θα συνεδριάσουν για να εξετάσουν την κατάσταση και τα πιθανά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου.

Η Ντάνα Σπίναντ επανέλαβε και σήμερα ότι σε συνεργασία με την Κροατική Προεδρία η Κομισιόν προωθεί τον συντονισμό και την αλληλοενημέρωση των Κρατών Μελών, ειδικά σε ό,τι αφορά τους ελέγχους σε σημεία εισόδου των Κρατών Μελών. Διευκρινίζεται ότι κάθε έλεγχος, περιλαμβανομένων των συνοριακών, εναπόκειται στα ίδια τα Κράτη Μέλη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί κάποιο τέτοιο αίτημα από Κ-Μ της ζώνης Σένγκεν. Σε ό,τι αφορά την εισαγωγή συνοριακών ελέγχων τα Κράτη Μέλη οφείλουν να ενημερώσουν την Κομισιόν τέσσερις εβδομάδες πριν. Η δε Κομισιόν, σύμφωνα με τη Ντάνα Σπίναντ,  παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα, ξεκινά η ίδια προληπτικά αυτή συζήτηση με τις εθνικές αρχές.

Η ίδια εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι χθες κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας, οι εκπρόσωποι των Κρατών Μελών εξέτασαν την κατάσταση και την ανάλυση εκτίμησης κινδύνου του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων). Σύμφωνα με τη Ντάνα Σπίναντ, πέραν της Ιταλίας, τα κρούσματα σε άλλα Κράτη Μέλη είναι σποραδικά, αν και η κατάσταση είναι εξελισσόμενη.

ΚΥΠΕ

 

Home