Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορογιαννάκης: Σημαντικές εξελίξεις τον Γενάρη για το Qatargate

Offsite Team -
30.12.2022

Κορογιαννάκης: Σημαντικές εξελίξεις τον Γενάρη για το Qatargate

Thumbnail
Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος από τις Βρυξέλλες, Νίκος Κορογιαννάκης

Σημαντικές δικαστικές εξελίξεις για το Qatargate, το σκάνδαλο διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο, αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο.

Θα αφορούν και την Εύα Καϊλή, η οποία είναι προφυλακισμένη,  κατηγορούμενη όπως και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι για χρηματισμό τους από τις Αρχές του Κατάρ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο από τις Βρυξέλλες, Νίκο Κορογιαννάκη, η έρευνα των βελγικών Αρχών, εξελίσσεται κανονικά, και θα υπάρξουν νέες ανακριτικές διαδικασίες. Πιθανότατα – σημείωσε – υπάρχουν αιτήσεις άρσης ασυλίας εν ενεργεία ευρωβουλευτών.

Θα υπάρξουν σημαντικές δικαστικές εξελίξεις – Τι θα γίνει με την Καϊλή

Όπως εξήγησε, η προσωρινή κράτηση στο Βέλγιο ισχύει για ένα μήνα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου και επειδή 22 Ιανουαρίου είναι Κυριακή, δύο-τρεις ημέρες πριν από αυτή την ημερομηνία θα υπάρξει επανεξέταση του αιτήματος, κάτι το οποίο γίνεται αυτεπάγγελτα.

«Δεν χρειάζεται να υπάρξει αίτηση της Εύας Καϊλή και των υπολοίπων», είπε ο κ. Κορογιαννάκης.

«Η έρευνα εξελίσσεται κανονικά. Η κ. Καϊλή εξετάστηκε και μια δεύτερη φορά. Θα υπάρξουν νέες ανακριτικές διαδικασίες. Στο μεταξύ αναμένει ο ανακριτής την έκδοση των δύο συλληφθέντων στην Ιταλία. Πιθανότατα υπάρχουν αιτήσεις άρσης ασυλίας εν ενεργεία ευρωβουλευτών. Υπάρχουν τρία ονόματα τα οποία κυκλοφορούν στις εφημερίδες», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να κάνει την εσωτερική του διαδικασία μέσα στον Ιανουάριο. Όσοι αποδέχονται την άρση της ασυλίας τους, υπάρχει δυνατότητα ολοκληρωθεί η διαδικασία στην ολομέλεια του Ιανουαρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οπότε θα υπάρχουν δικαστικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο, οι οποίες θα είναι σημαντικές».

Ερευνα για τις διαρροές

Όσον αφορά στις διαρροές για την υπόθεση, ο κ. Κορογιαννάκης τόνισε, σύμφωνα με την ertnews: «Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει ξεκινήσει έρευνα για τη διαρροή που έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Η αίσθησή μου είναι ότι ένα μέρος της διαρροής προέρχεται από την Ιταλία, στην οποία υπάρχουν ορισμένοι κατηγορούμενοι και δικηγόροι.

Να μην ξεχνάμε ότι από την τρίτη μέρα ήδη της προφυλάκισης υπάρχει πρόσβαση στο φάκελο από τους συνηγόρους όλων των εμπλεκομένων και οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι προφανώς τμήμα της δικογραφίας που έχει διαρρεύσει».

in.gr

Home