Κορωνοϊός ανιχνεύθηκε σε παγωτό στην Κίνα

Κορωνοϊός ανιχνεύθηκε σε παγωτό στην Κίνα

Αρκετοί κάτοικοι στο λιμάνι Τιαντζίν στα βορειοανατολικά της Κίνας είχαν αγοράσει το μολυσμένο παγωτό, το οποίο δεν είχε διατηρηθεί σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία και κατέληξε να γίνει γόνιμο περιβάλλον για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός ανιχνεύθηκε σε τρία δείγματα κινεζικού παγωτού που παράγεται από την εταιρεία στην Τιαντζίν Daqiaodao Food Company. Η εταιρεία φαίνεται να ανακάλεσε σημαντική ποσότητα από τα 4.836 κουτιά της παρτίδας η οποία περιείχε έξι προϊόντα παγωτού, όπως μετέδωσε το Sky News.

Η εταιρεία διένειμε 1.812 κουτιά σε ψυγεία σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 65 πωλήθηκαν και η εταιρεία ζήτησε από τους καταναλωτές να ενημερώσουν για την υγεία τους.

Οι ρυθμιστικές αρχές της αγοράς σε επαρχίες εκτός της Τιαντζίν έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό και το μολυσμένο παγωτό φέρεται να έχει εντοπιστεί. Για την ώρα, 2.089 κούτες έχουν κατασχεθεί και απομονωθεί μετά τα θετικά για κορονοϊό δείγματα που εντοπίστηκαν σε έλεγχο ρουτίνας, σύμφωνα με το China Daily.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας, η εταιρεία χρησιμοποίησε εισαγόμενα υλικά για να φτιάξει τα παγωτά, μεταξύ αυτών σκόνη γάλακτος από τη Νέα Ζηλανδία και σκόνη ορού γάλακτος από την Ουκρανία. Το μολυσμένο προϊόν ίσως προέρχεται από αυτά τα εισαγόμενα προϊόντα τα οποία ίσως μολύνθηκαν από εργαζόμενο που ήταν φορέας του ιού.

Ο Βρετανός ιολόγος Στέφεν Γκρίφιν υποστήριξε ότι η μόλυνση θα μπορούσε να είναι άπαξ και δεν δείχνει να υπάρχει ευρύτερο ζήτημα στην κινεζική εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων.

«Φυσικά, οποιοδήποτε επίπεδο μόλυνσης δεν είναι αποδεκτό και πάντα προκαλεί ανησυχία, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός ζητήματος με το εργοστάσιο παραγωγής και ενδεχομένως λόγω της υγιεινής στο εργοστάσιο» σημείωσε μιλώντας στο Sky News.

Σύμφωνα με τον Πανεπιστήμιο Χόπκινς η Κίνα αναφέρει τους χαμηλότερους δείκτες κορονοϊού.

Home