Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορωνοϊός - Κίνα: 37 νέα κρούσματα, τα 30 «εσωτερικά»

Offsite Team -
06.08.2020

Κορωνοϊός - Κίνα: 37 νέα κρούσματα, τα 30 «εσωτερικά»

Thumbnail
Η βασική εστία μόλυνσης εντός της Κίνας φέρεται να είναι η επαρχία Σιντζιάνγκ

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 37 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι 27 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι τα 30 από αυτά ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης και τα 27 διαγνώστηκαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, ενώ τα άλλα τρία στην επαρχία Λιαονίνγκ.

Τα υπόλοιπα επτά κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν εντοπίζονται άνθρωποι μολυσμένοι από τον κορωνοϊό μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό που φθάνουν στην ηπειρωτική Κίνα.

Σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Υγείας, εντοπίστηκαν επίσης 20 ασυμπτωματικοί φορείς, από 24 την προηγουμένη. Οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Κατά την ίδια πηγή, στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 837 ασθενείς, οι 34 σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 — ο αριθμός τους παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 84.528 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

protothema.gr

Home