Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορωνοϊός / Κίνα: Επιστρέφει ο φόβος με 108 νέα κρούσματα

Offsite Team -
14.04.2020 - 00:14

Κορωνοϊός / Κίνα: Επιστρέφει ο φόβος με 108 νέα κρούσματα

Thumbnail
Οι ειδικοί ανησυχούν για δεύτερο κύμα έξαρσης κορωνοϊού στην Κίνα

Επιστρέφει ο φόβος του κορωνοϊού στην Κίνα και το δεύτερο ξέσπασμα της επιδημίας στην χώρα από την οποία ξεκίνησε, πριν από, περίπου, τέσσερις μήνες έχει αρχίσει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για τους ειδικούς.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Αιτία η απότομη αύξηση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα 46 της Παρασκευής, έγιναν 99 το Σάββατο και εκτοξεύτηκαν στα 108 την Κυριακή!

Το 90% των νέων κρουσμάτων έχουν βρεθεί στην Κίνα από το εξωτερικό, μερικές ημέρες μετά την άρση στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρά, η Εθνική Επιτροπή Υγείας τόνισε από τα 108 κρούσματα του προηγούμενου 24ωρου, τα 98 ήταν «εισαγόμενα», αριθμός ρεκόρ μετά τα 97 της προηγούμενης ημέρας, ενώ υπήρχαν άλλοι 61 νέοι ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Με τα στοιχεία αυτά, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανέβηκε στα 82.160 και ο αριθμός των νεκρών (σημειώθηκαν 2 νέοι θάνατοι στην πόλη - επίκεντρο του κορωνοϊού στο ξεκίνημά του, την Ουχάν) άγγιξε τους 3.341.

Σημειώνεται πως η «χειρότερη μέρα του πολέμου» για την Κίνα ήταν η 12η Φεβρουαρίου, όταν καταγράφηκαν πάνω από 15.000 νέα κρούσματα σε μια ημέρα.

Όσο για τα 108 νέα κρούσματα, αποτελούν την υψηλότερη ημερήσια καταγραφή από τις 5 Μαρτίου.

Home