Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορωνοϊός: Μείωση νοσηλευόμενων ασθενών στη Βρετανία

Offsite Team -
23.04.2020 - 20:13

Κορωνοϊός: Μείωση νοσηλευόμενων ασθενών στη Βρετανία

Thumbnail
Ακόμα ψηλά η αύξηση των θανάτων

Κατά 10% σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα έχει μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Αυτή τη στιγμή σε νοσοκομεία βρίσκονται 17.615 ασθενείς, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ κατά την απογευματινή καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς σημείωσε αναφερόμενος στον ακόμα υψηλό αριθμό θανάτων που καταγράφονται καθημερινά, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διανύει την περίοδο της κορύφωσης, αλλά οι ενδείξεις «κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Σημείωσε ότι αναμένει πως η αύξηση των θανάτων θα κινείται χονδρικά στα ίδια επίπεδα για περίπου δύο εβδομάδες ακόμα, πριν αρχίσει να επιβραδύνεται με ταχύτερο ρυθμό.

Πρόσθεσε ότι παρά τα όλο και περισσότερα διαγνωστικά τεστ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σε σταθερά αν όχι μειούμενα επίπεδα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πλέον οι υγειονομικές αρχές είναι σε θέση να διεξάγουν πάνω από 51.000 διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό την ημέρα, με το στόχο να παραμένουν τα 100.000 τεστ την ημέρα έως το τέλος του μήνα.

Ως εκ τούτου, ανήγγειλε ο κ. Χάνκοκ, από αύριο Παρασκευή οποιοσδήποτε εργαζόμενος σε κρίσιμο και αναγκαίο πόστο θα μπορεί να κανονίζει ραντεβού για να υποβληθεί σε έλεγχο μαζί με την οικογένειά του.

Για τη διενέργεια των τεστ έχουν στηθεί 31 υπαίτια κέντρα σε όλη τη χώρα, με ακόμα 48 να έχουν δρομολογηθεί, ενώ θα λειτουργούν επίσης κινητές μονάδες διαγνωστικών ελέγχων.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι προσλαμβάνονται 18.000 άτομα για να εργάζονται στην επικείμενη επιχείρησης μαζικής ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένων φορέων του ιού.

Επίσης, επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι θα ξεκινήσει ένα μαζικό πρόγραμμα τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων για τον κορωνοϊό και διενέργειας τεστ αντισωμάτων, το οποίο σε πρώτη φάση θα αφορά 25.000 πολίτες με τη φιλοδοξία να επεκταθεί σε 300.000 πολίτες.

ΚΥΠΕ

Home