Κορωνοϊός: Συναγερμός και στο Μπάκινγχαμ

Κορωνοϊός: Συναγερμός και στο Μπάκινγχαμ

Τέσσερα ύποπτα κρούσματα στο σχολείο των παιδιών των Κέιτ και Ουίλιαμ

Τα παιδιά που θεωρούνται ύποπτοι φορείς της νόσου έχουν απομονωθεί στο σπίτι τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων - Σε τουλάχιστον 13 βρετανικά σχολεία έχει μπει «λουκέτο»

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού έχει, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, σπείρει τον τρόμο και στη βασιλική οικογένεια.

>>Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τον Κορωνοϊό ΕΔΩ<<

Τέσσερις άνθρωποι, όπως αναφέρει η Daily Mail, στο σχολείο του πρίγκιπα Τζορτζ και της αδερφής του πριγκίπισσας Σάρλοτ, έχουν τεθεί σε απομόνωση εξαιτίας φόβων περί μόλυνσης από τον φονικό ιό.

Δύο παιδιά, που φοιτούν στο σχολείο Thomas's Battersea, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, παραμένουν στο σπίτι τους και αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Τουλάχιστον 13 σχολεία στη Βρετανία έχουν βάλει «λουκέτο» λόγω του γενικευμένου τρόμου που επικρατεί σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δεν είναι λίγα, δε, τα μέλη του προσωπικού στα σχολεία που έχουν δεχθεί συστάσεις για να μην κυκλοφορούν. Οι συστάσεις αφορούν σε όσους γύρισαν από διακοπές στην Ιταλία, όπου έχει σημάνει συναγερμός αφότου καταγράφηκαν 12 νεκροί και τουλάχιστον 400 κρούσματα.

Ορισμένοι διευθυντές σχολείων αποφάσισαν να στείλουν στα σπίτια τους μαθητές που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα που παραπέμπουν σε γρίπη.

Το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά όπου μπορούμε εφόσον βέβαια οι μαθητές είναι προστατευμένοι. Στην πραγματικότητα, ο ευρύτερος στόχος μας είναι να μην προκαλούμε αναστάτωση, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις επιβαρύνοντας το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και να διασφαλίζουμε παράλληλα την ασφάλεια του κοινού», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία είναι μέχρι στιγμής 13, ενώ οι οκτώ έχουν ήδη αναρρώσει κι έχουν πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με στοιχεία των υγειονομικών αρχών, συνολικά έχουν εξεταστεί 6.795 άτομα με πιθανά συμπτώματα του ιού.

Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση ευρύτερης μετάδοσης του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο οριστικοποιείται αυτή την περίοδο από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

protothema.gr

Home