Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Kορωνοϊός - Τραμπ: «Δεν έχω κάνει εξετάσεις, νιώθω καλά»

Offsite Team -
10.03.2020 - 22:59

Kορωνοϊός - Τραμπ: «Δεν έχω κάνει εξετάσεις, νιώθω καλά»

Thumbnail
Συναγερμός στην Ουάσινγκτον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε πως δεν έχει υποβληθεί σε εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό, επισημαίνοντας ότι δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα της νόσου και ότι τον έχει εξετάσει ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

«Δεν νομίζω ότι είναι τίποτα το σπουδαίο. Δεν νιώθω ότι υπάρχει λόγος… νιώθω εξαιρετικά καλά. Νιώθω πολύ καλά» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο, όπου συναντήθηκε με τους γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σχετικά με τον Covid-19.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι πέντε γερουσιαστές και βουλευτές τέθηκαν σε εθελοντική καραντίνα, εκ των οποίων τουλάχιστον οι δύο ήρθαν σε επαφή με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αφού είχαν εκτεθεί στον νέο κορωνοϊό.

Συναγερμός στην Ουάσινγκτον

Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι δήλωσε πως εξετάζει τη λήψη υποχρεωτικών μέτρων για την αποτροπή της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού που μπορεί να φτάσουν μέσα στις επόμενες οχτώ εβδομάδες τις 64.000 στην πολιτεία, αν δεν αναληφθεί «πραγματική δράση».

Ο Ίνσλι τόνισε πως οι επιδημιολόγοι του αναφέρουν πως σήμερα υπάρχουν πιθανόν 500 με 2.000 κρούσματα στην Ουάσινγκτον και με δεδομένο τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού, ο αριθμός μπορεί να διπλασιάζεται κάθε 5 με 8 μέρες.

Η πολιτεία έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει 162 κρούσματα του Covid-19 και 22 θανάτους, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Είτε είναι 500 σήμερα, ή 1.500 ή 2.000, τα κρούσματα αυξάνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, πολύ γρήγορα», τόνισε ο κυβερνήτης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν εξετάζει να λάβει υποχρεωτικά μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης, ο Ίνσλι απάντησε πως δεν θα εκπλαγεί αν υπάρχουν κάποιες ειδήσεις επ' αυτού μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται σε μια επιδημία όπως αυτή θα διπλασιαστεί στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, αν δεν αναλάβουμε πραγματική δράση εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν υπάρχουν 1.000 άνθρωποι μολυσμένοι σήμερα, σε επτά με οχτώ εβδομάδες, θα υπάρχουν 64.000 άνθρωποι μολυσμένοι στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, αν δεν επιβραδύνουμε με κάποιο τρόπο αυτή την επιδημία», συμπλήρωσε.

cnn.gr

Home