Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κούρτς: Έδωσε €1 εκατ. σε ΜΜΕ - Τον κατηγόρησαν - Παραιτήθηκε

Offsite Team -
10.10.2021 - 16:11

Κούρτς: Έδωσε €1 εκατ. σε ΜΜΕ - Τον κατηγόρησαν - Παραιτήθηκε

Παραιτήθηκε μετά από εισαγγελικές έρευνες εναντίον του για διαφθορά ο καγκελάριος της Αυστρίας

Ως συνέπεια των εισαγγελικών ερευνών εναντίον του ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς υπέβαλε την παραίτησή του. Σε δηλώσεις του προς τον τύπο το Σάββατο το βράδυ ο 35χρονος πολιτικός ανακοίνωσε ότι προτείνει ως νέο καγκελάριο τον νυν υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

>>> Διαβάστε επίσης: Οι 300,000 ευρώ δώρο του Προεδρικού προς πεντ’ έξι ΜΜΕ <<<

Ο κ. Κουρτς σκοπεύει να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου της ΚΟ του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) στη βουλή. Η χώρα έχει ανάγκη από «σταθερές συνθήκες», υπογράμμισε στις δηλώσεις του. «Ανοίγω το δρόμο,» πρόσθεσε, «προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, να αποτραπεί το χάος και να διασφαλιστεί η σταθερότητα.» Την παραίτησή του είχαν θέσει ως προϋπόθεση οι Πράσινοι για να παραμείνουν στην κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπερψήφιζαν την Τρίτη στη βουλή την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης κατά του κ. Κουρτς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τι έδειξε η εισαγγελική έρευνα

Την Τετάρτη η αυστριακή εισαγγελία διαφθοράς πραγματοποίησε έρευνες στα γραφεία του ÖVP και σε κατοικίες στενών συνεργατών του. Η εισαγγελία δηλώνει ότι διαθέτει στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι μεταξύ του 2016 και του 2018 στενοί συνεργάτες του κ. Κουρτς συνέβαλαν, ώστε να  χρησιμοποιηθούν πόροι του υπουργείου Οικονομικών «αποκλειστικά για το παραταξιακό πολιτικό συμφέρον.» Επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών εκείνο το διάστημα ήταν κομματικός φίλος του Σεμπάστιαν Κουρτς, ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός Εξωτερικών. Τα χρήματα διατέθηκαν, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις και εγκωμιαστικά για τον κ. Κουρτς άρθρα στον τύπο με αντάλλαγμα την αγορά διαφημιστικού χώρου. Το συνολικό ποσόν φαίνεται να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τον απερχόμενο καγκελάριο και τους άλλους εμπλεκόμενους για απιστία και δωροληψία. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς απορρίπτει όλες τις κατηγορίες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

DW

Home