Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κριμαία: Ο Πούτιν συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την έκρηξη

Offsite Team -
09.10.2022

Κριμαία: Ο Πούτιν συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την έκρηξη

Ο Ρώσος πρόεδρος θα δει τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αύριο – Ανέθεσε την ασφάλεια της γέφυρας στην FSB

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας αποφάσισε να συγκαλέσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στον απόηχο της φονικής έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας, με τρεις νεκρούς και μεγάλες ζημιές στην υποδομή.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι «ο πρόεδρος θα έχει αύριο συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ο Πούτιν συναντά συχνά τα μέλη του Συμβουλίου. Ωστόσο η αυριανή συνεδρίαση έχει ενδιαφέρον, καθώς θα γίνει δύο ημέρες μετά την έκρηξη στη γέφυρα στο στενό του Κερτς.

>>> Διαβάστε επίσης: Κριμαία: Εκδίκηση για την έκρηξη ζητούν συνεργάτες του Πούτιν  <<<

Στην FSB ο έλεγχος της γέφυρας

Νωρίτερα, ο Πούτιν ανέθεσε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της χώρας την επίβλεψη της γέφυρας.

Η υποδομή έχει κομβική σημασία. Αφενός αποτελεί σύμβολο της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία και αφετέρου αποτελεί τον δίαυλο ανεφοδιασμού των στρατευμάτων που βρίσκονται στη νότια Ουκρανία.

Η Βρετανία εκτιμά ότι η επίθεση «θα αγγίξει τον Πούτιν»

Σε ανάλυσή του την Κυριακή, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι δύο από τις τέσσερις λωρίδες του οδοστρώματος της γέφυρας στην Κριμαία κατέρρευσαν σε πολλά σημεία, σε μήκος 250 μέτρων. Σύμφωνα με την ανάλυση, η έκρηξη είχε σημαντικό αντίκτυπο που θα «αγγίξει» τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το Λονδίνο, «η έκταση της ζημιάς στη σιδηροδρομική διάβαση της γέφυρας δεν είναι ξεκάθαρη». Όμως, «οποιαδήποτε σοβαρή διαταραχή στη χωρητικότητά της θα έχει πολύ πιθανόν σημαντικό αντίκτυπο στην ήδη δύσκολη ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει τις δυνάμεις της στη νότια Ουκρανία».

«Η σιδηροδρομική διάβαση έπαιξε βασικό ρόλο στη μετακίνηση βαρέων στρατιωτικών οχημάτων στο νότιο μέτωπο (της Ουκρανίας) κατά τη διάρκεια της εισβολής» αναφέρει ο αναλυτής.

Πηγή: Protothema.gr

Home