Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυβέρνηση Αυστρίας:Θεσπίζει εθνική λοταρία ως κίνητρο εμβολιασμού

Offsite Team -
20.01.2022 - 17:43

Κυβέρνηση Αυστρίας:Θεσπίζει εθνική λοταρία ως κίνητρο εμβολιασμού

Πολίτες, είτε είναι ήδη εμβολιασμένοι ή όχι, θα παίρνουν ένα λαχνό για κάθε δόση εμβολίου που έχουν κάνει

Μια εθνική λοταρία για να ενθαρρύνει εκείνους που επιμένουν να μην εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ότι θα θεσπίσει η υπό το συντηρητικό κόμμα κυβέρνηση στην Αυστρία, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ψήφιση από το κοινοβούλιο ενός νόμου που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων έφθασε χθες σε νέα επίπεδα ρεκόρ αφού η υπερβολικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον εξαπλώθηκε περαιτέρω, αλλά η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ένα ακόμη εθνικό lockdown, καθώς η χώρα εξήλθε από το τέταρτο μόλις τον περασμένο μήνα.

«Τι θα κερδίζει κάποιος στην λοταρία εμβολιασμού; Vouchers!», απάντησε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την αρχηγό των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών Πάμελα Ρέντι-Βάγκνερ με την οποία διαπραγματεύτηκε το μέτρο.

Σχεδόν το 72% του αυστριακού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο καγκελάριος είπε ότι επιθυμεί να υπάρχει μια οικονομική ανταμοιβή για όσους θα εμβολιάζονται και πρόσθεσε: «Έχουμε διδαχτεί από το παρελθόν και έχουμε διαπιστώσει ότι μια λοταρία εμβολιασμού είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για στηθεί ένα τέτοιο σύστημα».

Πολίτες, είτε είναι ήδη εμβολιασμένοι ή όχι, θα παίρνουν ένα λαχνό για κάθε δόση εμβολίου που έχουν κάνει--τρεις δηλαδή λαχνοί για όσους έχουν κάνει και την ενισχυτική δόση.

Κάθε δέκατος λαχνός θα κερδίζει ένα voucher αξίας 500 ευρώ, διευκρίνισε ο Νεχάμερ, χωρίς να διευκρινίζει για ποιον σκοπό είναι τα vouchers.

Η κάτω βουλή πρόκειται αργότερα μέσα στην ημέρα να ψηφίσει έναν νόμο που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 600 ως 3.600 ευρώ.

Η Αυστρία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους ενήλικες από την 1η Φεβρουαρίου.

cnn.gr

Home