Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυριακίδου: Δεν τελείωσε η πανδημία - Ισχυρό όπλο ο εμβολιασμός

Offsite Team -
06.09.2022 - 19:52

Κυριακίδου: Δεν τελείωσε η πανδημία - Ισχυρό όπλο ο εμβολιασμός

Χρειάζονται νέες στρατηγικές εμβολιασμού ενόψει χειμώνα, λέει η Ευρωπαία Επίτροπος

Την ανάγκη να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση σοβαρές στρατηγικές εμβολιασμού κατά της COVID-19 με τα νέα προσαρμοσμένα εμβόλια ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα, υπογράμμισε σε δήλωση της στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου πριν την αναχώρησή της για το άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας που πραγματοποιείται την Τετάρτη στην Πράγα με τη ευκαιρία της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Η κ. Κυριακίδου αναμένεται να ενημερώσει τους Υπουργούς Υγείας των 27 για τη δέσμη μέτρων που έχει προτείνει η Κομισιόν για τις στρατηγικές εμβολιασμού μετά και την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) των πρώτων προσαρμοσμένων εμβολίων για παραλλαγές της νόσου COVID-19, ενόψει της φθινοπωρινής και της χειμερινής περιόδου.

«Στους επόμενους μήνες, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να τροχιοδρομηθούν ισχυρές στρατηγικές εμβολιασμού. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου μιλώντας στο ΚΥΠΕ.

«Ήδη παραδίδονται τα νέα, προσαρμοσμένα εμβόλια κατά των νέων μεταλλάξεων του ιού. Πρέπει τώρα να επικοινωνήσουμε με σαφήνεια στους πολίτες για τον εμβολιασμό και την προστασία που χρειάζονται», πρόσθεσε η Επίτροπος.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι κινδυνεύουν με επαναλοίμωξη με την Όμικρον 5

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ο εμβολιασμός και η ενίσχυση παραμένουν τα ισχυρότερα μας όπλα κατά του ιού. Όλοι μας έχουμε κάνει τεράστιες θυσίες τα τελευταία χρόνια και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι θυσίες αυτές θα έχουν αντίκρισμα», τόνισε, ενώ ευχαρίστησε τον Τσέχο Υπουργό Υγείας Vlastimil Válek και την τσεχική Προεδρία για τη διοργάνωση της συνάντησης.

Κατά την άτυπη συνάντηση, η κ. Κυριακίδου θα ενημερώσει επίσης τους Υπουργούς για τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Αρχής Αντιμετώπισης Υγειονομικών Κρίσεων (HERA).

Ακόμα, η κ. Κυριακίδου θα παρουσιάσει στους Υπουργούς Υγείας πρωτοβουλία της Επιτροπής που αφορά τις νέες συστάσεις της ΕΕ για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου.

Τέλος, θα ανταλλάξει απόψεις για την ανάγκη συνέχισης της στήριξης της Ουκρανίας στον τομέα της υγείας, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home