Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λίβανος: Για 7η φορά το Κοινοβούλιο απέτυχε εκλογή Προέδρου

Offsite Team -
24.11.2022 - 17:14

Λίβανος: Για 7η φορά το Κοινοβούλιο απέτυχε εκλογή Προέδρου

Ο Βουλευτής Μισιέλ Μοαγουάντ κέρδισε την υποστήριξη 42 από τους 128 βουλευτές του κοινοβουλίου αλλά ο αριθμός ήταν πολύ χαμηλότερος από την απαιτούμενη πλειοψηφία

Οι Βουλευτές του Λιβάνου απέτυχαν για έβδομη φορά την Πέμπτη να εκλέξουν διάδοχο του πρώην Προέδρου Μισέλ Αούν, παρόλο που η κενή θέση εμποδίζει τις προσπάθειες για τη διάσωση της πληγείσας οικονομίας της χώρας.

Το κοινοβούλιο διχάζεται μεταξύ των υποστηρικτών του ισχυρού κινήματος της Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, και των αντιπάλων του, κανένας από τους οποίους δεν έχει σαφή πλειοψηφία.

Ο Βουλευτής Μισιέλ Μοαγουάντ ο οποίος θεωρείται προσκείμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, κέρδισε την υποστήριξη 42 από τους 128 βουλευτές του κοινοβουλίου, αλλά ο αριθμός ήταν πολύ χαμηλότερος από την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Στην υποψηφιότητα του Μοαγουάντ αντιτίθεται η Χεζμπολάχ, της οποίας ο ηγέτης Χασάν Νασράλα ζήτησε αυτόν τον μήνα την εκλογή Προέδρου «έτοιμου να αντισταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Αυτή δεν είναι μια εκλογική διαδικασία, είναι μια διαδικασία αναμονής για συμβιβασμό που είναι εις βάρος της χώρας, του λαού, της οικονομίας και του συντάγματος», δήλωσε ο χριστιανός βουλευτής και υποστηρικτής του Μοαγουάντ, Σάμι Γκεμαγιέλ.

Η εκλογή του ίδιου του Αούν το 2016 ακολούθησε μια θέση που ήταν κενή για περισσότερα από δύο χρόνια στο προεδρικό μέγαρο, καθώς οι Βουλευτές έκαναν 45 αποτυχημένες προσπάθειες πριν καταλήξουν σε συναίνεση για την υποψηφιότητά του.

Η χώρα έχει προσωρινή κυβέρνηση από τον Μάιο, παρά τις προειδοποιήσεις από τους πιστωτές ότι πρέπει να θεσπιστούν ριζικές μεταρρυθμίσεις για να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δάνεια έκτακτης ανάγκης.

ΚΥΠΕ

Home