Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λίβερπουλ:Πιλοτική υποβολή όλου του πληθυσμού σε διαγωνστικά τεστ

Offsite Team -
06.11.2020 - 12:27

Λίβερπουλ:Πιλοτική υποβολή όλου του πληθυσμού σε διαγωνστικά τεστ

Thumbnail
Περίπου 2.000 στρατιώτες θα συνδράμουν το υγειονομικό προσωπικό στην υλοποίηση του προγράμματος

Αρχίζει από σήμερα στην πόλη του Λίβερπουλ το πιλοτικό πρόγραμμα υποβολής όλου του τοπικού πληθυσμού σε τακτικά διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό.

Τα τεστ θα προσφέρονται και στους 500.000 κατοίκους και εργαζόμενους στην πόλη, ακόμη και αν δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα.

Τα τεστ θα περιλαμβάνουν τόσο τους συνήθεις μοριακούς ελέγχους όσο και νέας τεχνολογίας γρήγορα τεστ που μπορούν να επιστρέφουν αποτελέσματα σε διάστημα από 20 λεπτά έως μία ώρα χωρίς την ανάγκη ανάλυσης των δειγμάτων σε εργαστήριο.

Περίπου 2.000 στρατιώτες θα συνδράμουν το υγειονομικό προσωπικό στην υλοποίηση του προγράμματος.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, είναι να μπορούν να πραγματοποιούνται 10 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ ημερησίως σε όλη τη χώρα, σε ένα πρόγραμμα κόστους 100 δισεκατομμυρίων λιρών.

Το Λίβερπουλ ήταν η πρώτη περιοχή που είχε υπαχθεί στη βαθμίδα με τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο του συστήματος που ίσχυε πριν από την επιβολή του γενικού απαγορευτικού στην Αγγλία την Πέμπτη. Με βάση στοιχεία που αφορούν το τέλος Οκτωβρίου η πόλη εξακολουθούσε να έχει πολύ υψηλή συγκέντρωση του ιού, με 410,4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Την Πέμπτη το βρετανικό Υπουργείο Υγείας ανέφερε πως στο 24ωρο υπήρξαν 24.141 νέα κρούσματα και 378 θάνατοι.  

skai.gr 

 

Home