Λιβύη: Πληροφορίες ότι ο Σάρατζ ετοιμάζεται να παραιτηθεί

Λιβύη: Πληροφορίες ότι ο Σάρατζ ετοιμάζεται να παραιτηθεί

Ο Φαγέζ Αλ Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) σκοπεύει να ανακοινώνει την παραίτησή του

Έτοιμος να παραιτηθεί φέρεται να είναι ο Φαγέζ Αλ Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA), όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση της κατάστασης, σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σάρατζ έχει συζητήσει τα σχέδιά του να παραιτηθεί με Λίβυους και ξένους πολιτικούς και ενδέχεται να κάνει τη σχετική ανακοίνωση στο τέλος της εβδομάδας.

Την εξουσία φέρεται να αναλαμβάνει υπηρεσιακά ο πρωθυπουργός μέχρι τις συνομιλίες στη Γενεύη που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Το δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται ύστερα από μαζικές συγκεντρώσεις στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις που ελέγχονται από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, φέτος τον Αύγουστο.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.

Home