Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λονδίνο: Αυστηρότερα μέτρα κατά του COVID από την Τετάρτη

Offsite Team -
14.12.2020

Λονδίνο: Αυστηρότερα μέτρα κατά του COVID από την Τετάρτη

Thumbnail
Η τρίτη βαθμίδα προβλέπει κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης

Στην τρίτη και πιο αυστηρή βαθμίδα περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού θα τοποθετηθεί από την Τετάρτη το Λονδίνο και περιοχές των κομητειών Έσεξ και Χάρτφορντσιρ στη ΝΑ Αγγλία, όπως ανακοίνωσε στους τοπικούς βουλευτές ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Σε σύγκριση με τη δεύτερη βαθμίδα στην οποία υπάγονται για την ώρα οι περιοχές αυτό, η τρίτη βαθμίδα προβλέπει κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης που πλέον θα μπορούν να λειτουργούν μόνο για πώληση προϊόντων σε πακέτο και με παράδοση κατ’ οίκον. 

Κλείνουν επίσης όλοι οι στεγασμένοι χώροι αναψυχής και διασκέδασης, ενώ θα απαγορεύεται η συνάντηση μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν σε ιδιωτικούς ανοιχτούς χώρους (π.χ. κήποι σπιτιών).

Όπως και στη δεύτερη βαθμίδα σε κλειστούς χώρους θα επιτρέπονται οι συναντήσεις μόνο ατόμων που συγκατοικούν ή έχουν συγκροτήσει «φούσκα υποστήριξης», ενώ σε δημόσιους υπαίθριους χώρους (π.χ. πάρκα) θα συνεχίσουν να μπορούν να συναντώνται έως και έξι άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά.

Απαγορεύονται επίσης οι μετακινήσεις από και προς τις περιοχές της τρίτης βαθμίδας, εκτός αν πρόκειται για λόγους εργασίας ή υγείας.

Τα σχολεία και τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως βαθμίδας περιορισμών.

Λεπτομέρειες για την απόφαση θα δώσει ο κ. Χάνκοκ το απόγευμα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home