Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λονδίνο: Με πυροσβεστήρα εξουδετέρωσαν τον δράστη της επίθεσης

Offsite Team -
30.11.2019 - 19:24

Λονδίνο: Με πυροσβεστήρα εξουδετέρωσαν τον δράστη της επίθεσης

Thumbnail
ΒΙΝΤΕΟ - Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης έφερε δύο μεγάλα μαχαίρια

Με έναν πυροσβεστήρα φαίνεται ότι κατάφεραν να ρίξουν κάτω τον δράστη της ένοπλης επίθεσης με μαχαίρι στο Λονδίνο, δύο πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο προτού έρθει η αστυνομία και πυροβολήσει τον 28χρονο Ουσμάν Καν.

Οι Times πρώτοι ανέφεραν ότι ο δράστης συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωνε το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ για την αποκατάσταση πρώην κρατουμένων. Το συνέδριο διεξαγόταν στο ιστορικό και επιβλητικό Μέγαρο των Ιχθυοπωλών στο London Bridge, όπου και έγινε η επίθεση από τον δράστη.

Ο δράστης κυνηγήθηκε από πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο Μέγαρο. Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας από αυτούς χρησιμοποίησε την πίεση του νερού από έναν πυροσβεστήρα για να τον εξουδετερώσει, ενώ ένας δεύτερος τον χτυπούσε με το χαυλιόδοντα ενός ναρβάλ, είδους φάλαινας, που εκτίθετο στο Μέγαρο των Ιχθυοπωλών. Μεταξύ των υπολοίπων πολιτών που έσπευσαν να ακινητοποιήσουν το δράστη ήταν και ένας εν ενέργεια αστυνομικός των μέσων συγκοινωνιών του Λονδίνου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης έφερε δύο μεγάλα μαχαίρια, το ένα εκ των οποίων ήταν δεμένο στο χέρι του με ταινία.  Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο μέσα σε πέντε λεπτά και διαπίστωσαν ότι φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, η οποία αποδείχθηκε ψεύτικη. Φέρεται μάλιστα να είχε απειλήσει λίγο νωρίτερα ότι θα ανατίναζε το Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προέδρευσε τη νύχτα της Παρασκευής της επιτροπής αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, γνωστή ως Cobra και ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί η ορατή παρουσία αστυνομικών στη βρετανική πρωτεύουσα για να καθησυχαστούν οι κάτοικοι. Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει εδώ και καιρό ότι θεωρεί λάθος να επιτρέπεται σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να βγαίνουν από τη φυλακή νωρίς, τασσόμενος υπέρ αυστηρότερων ποινών.

ethnos.gr

Home