Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μάας: «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες του»

Offsite Team -
20.05.2021 - 16:04

Μάας: «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες του»

Στο Τελ Αβίβ ο Χάικο Μάας

Επίσκεψη στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Πετάχ Τίκβα, στα ανατολικά του Τελ Αβίβ, η οποία επλήγη από πυραυλικές επιθέσεις, πραγματοποιεί ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ζητώντας την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί.

«Το γεγονός ότι βλέπουμε τη Χαμάς να εκτοξεύει και πάλι πυραύλους στα νότια του Ισραήλ, αφού έχουμε φτάσει εδώ, στο Τελ Αβίβ, είναι για εμάς μια ένδειξη για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι Ισραηλινοί πολίτες», δήλωσε ο Μάας, τον οποίο υποδέχτηκε ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι.

Ο Μάας τόνισε ότι το Ισραήλ διατηρεί «το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε τέτοιες μαζικές επιθέσεις» και ότι οφείλει να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τους πολίτες του «για όσο διάστημα υπάρχουν χώρες και κυβερνήσεις σε αυτήν την περιοχή που το απειλούν με καταστροφή». Η Γερμανία θα συνέχισει να «συνεισφέρει», για την επίτευξη εκεχειρίας στο μέλλον.

«Οι αριθμοί των θυμάτων αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Αυτό μας απασχολεί επίσης πολύ και για αυτόν τον λόγο υποστηρίζουμε τις διεθνείς προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός», πρόσθεσε ο Μάας.

Home