Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Mακελειό στη Γάζα - Ρουκέτες και βομβαρδισμοί

Offsite Team -
27.01.2023

Mακελειό στη Γάζα - Ρουκέτες και βομβαρδισμοί

Άρχισε η Τζιχάντ - Απάντησε το Ισραήλ

Η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση συνολικά έξι ρουκετών κατά της ισραηλινής επικράτειας τις πρώτες πρωινές ώρες. Τέσσερεις από αυτές αναχαιτίσθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος» και οι υπόλοιπες δύο ρουκέτες κατέπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές, η μία στο Ισραήλ και η δεύτερη εντός της Λωρίδας της Γάζας. Οι σειρήνες ήχησαν στους μικρούς ισραηλινούς οικισμούς στη μεθόριο με τη Γάζα, ως επίσης και στην παραλιακή πόλη Άσκελον.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ανταπάντησε βομβαρδίζοντας υπόγειες εγκαταστάσεις κατασκευής οπλισμού της οργάνωσης Χαμάς στη θέση Μγάζι στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ως επίσης και εργοστάσιο κατασκευής ρουκετών στο βόρειο τμήμα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας. Η Χαμάς έβαλλε με αντιαεροπορικά πυρά, όπως ανακοίνωσε. Στην ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η οργάνωση Χαμάς ευθύνεται για όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας και αυτή θα πληρώσει το τίμημα όταν βάλλεται η ασφάλεια του Ισραήλ».

Η αύξηση της έντασης στο μέτωπο Ισραήλ-Γάζας αποτελεί συνέχεια της χθεσινής ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στο κέντρο της πόλης Τζενίν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τρία στελέχη της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, ενώ ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων διαδηλωτών σε ολόκληρη της Δυτική Όχθη.

>>>>Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν ακύρωσε επίσκεψη στο Βερολίνο την τελευταία στιγμή<<<<

Ένας 22χρονος Παλαιστίνιος διαδηλωτής στη συνοικία Αλ-Ραμ βορείως της Ιερουσαλήμ σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά τις απογευματινές ώρες χθες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε δέκα. Η χθεσινή ημέρα είναι η πιο αιματηρή στη Δυτική Όχθη από την αρχή του 2023, με αποτέλεσμα η Παλαιστινιακή Αρχή να ανακοινώσει ότι από χθες το απόγευμα και μέχρι νεωτέρας, διακόπτει τον μηχανισμό συντονισμού ανάμεσα στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας και στις ισραηλινές δυνάμεις με περιοχή ευθύνης τη Δυτική Όχθη.

ΚΥΠΕ

Home