Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μακρόν: Όχι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Offsite Team -
22.06.2022 - 21:48

Μακρόν: Όχι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν θέλει να χαθεί η συνοχή του έργου που επέλεξαν οι Γάλλοι στις 24 Απριλίου

Το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που φερόταν να εξετάζει, απέρριψε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι είναι εφικτό να σχηματιστεί μια «πολιτική πλειοψηφία». Όπως ανέφερε, όλοι οι αρχηγοί κομμάτων με τους οποίους μίλησε εξέφρασαν τη βούληση να αποφύγουν το πολιτικό αδιέξοδο. 

 

«Οι περισσότεροι ηγέτες απέκλεισαν το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Και μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν δικαιολογείται μέχρι σήμερα. Πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δράσουν σε σημαντικά ζητήματα, όπως η αγοραστική δύναμη ή η ασφάλεια. Είναι δυνατό να βρεθεί μια μεγαλύτερη και σαφέστερη πλειοψηφία για να δράσουμε». Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι «εναπόκειται στις πολιτικές ομάδες να το πουν με πλήρη διαφάνεια».

Όπως είπε, επιθυμεί να σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Έχω εμπιστοσύνη ότι όλοι θα δράσουν σύμφωνα με το αίσθημα καθήκοντός τους απέναντι στη χώρα» πρόσθεσε, υιοθετόντας αποφάσεις που κατά περίπτωση θα συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στην γαλλική Εθνοσυνέλευση. «Αυτό δεν σημαίνει ακινησία, σημαίνει επίτευξη συμφωνιών μέσα από τον διάλογο» είπε ο Μακρόν.

«Στις περισσότερες δυτικές δημοκρατίες, καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να νομοθετεί μόνη της» παρατήρησε. «Η προεδρική πλειοψηφία πρέπει να διευρυνθεί. Πρέπει συλλογικά να μάθουμε να κυβερνάμε και να νομοθετούμε με διαφορετικό τρόπο. Χτίζοντας νέους συμβιβασμούς με διάλογο και σεβασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν θέλει «να χαθεί η συνοχή του έργου που επέλεξαν οι Γάλλοι στις 24 Απριλίου, το οποίο περιλαμβάνει μια ισχυρότερη βιομηχανία, κοινωνική και οικολογική πρόοδο, ασφάλεια και δικαιοσύνη».

«Από το φετινό καλοκαίρι θα χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου νόμου για την αγοραστική δύναμη, έκτακτων μέτρων για την υγεία μας. Όλη αυτή η πρόοδος δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί ούτε με περισσότερους φόρους ούτε με περισσότερα χρέη. Η χώρα μας χρειάζεται φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις» επισήμανε.

SKAI

ΗΠΑ: Χτύπησαν με drone ηγέτη της Αλ Κάιντα (φωτο)

Offsite Team -
28.06.2022 - 07:30

ΗΠΑ: Χτύπησαν με drone ηγέτη της Αλ Κάιντα (φωτο)

Το πλήγμα είχε στόχο τον Αμπού Χάμζα αλ Γιεμένι, «ανώτερο ηγέτη» της Χούρας αντ Ντιν, καθώς κινείτο μόνος με μοτοσικλέτα

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έπληξαν την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας με στόχο ανώτερο στέλεχος εξτρεμιστικής οργάνωσης που ανήκει στον αστερισμό της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Το πλήγμα είχε στόχο τον Αμπού Χάμζα αλ Γιεμένι, «ανώτερο ηγέτη» της Χούρας αντ Ντιν, οργάνωσης προσκείμενης στην Αλ Κάιντα, καθώς κινείτο μόνος με μοτοσικλέτα, κατά το δελτίο Τύπου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

 

 

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το πλήγμα δεν προκάλεσε απώλειες στις τάξεις των αμάχων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home