Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαζικές εξετάσεις σε Αυστρία, χιλιάδες θετικά περιστατικά

Offsite Team -
14.12.2020 - 21:48

Μαζικές εξετάσεις σε Αυστρία, χιλιάδες θετικά περιστατικά

Thumbnail
Η Αυστρία έχει περίπου 8,9 εκατομμύρια κατοίκους, οπότε σχεδόν ένα τέταρτο συμμετείχε στα μαζικά τεστ

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην Αυστρία στην πρώτη φάση της διενέργειας μαζικών τεστ κορωνοϊού, από τα οποία -- έπειτα και από συμπληρωματικό τεστ -- 4.200 αποτελέσματα βγήκαν θετικά, ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ `Ανσομπερ, αξιολογώντας το εγχείρημα ως "καλή αρχή" και ένα "επιτυχημένο βήμα για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα".

Η Αυστρία έχει περίπου 8,9 εκατομμύρια κατοίκους, οπότε σχεδόν ένα τέταρτο συμμετείχε στα μαζικά τεστ, και 4.200 άνθρωποι, που διαφορετικά, χωρίς να το γνωρίζουν, θα μπορούσαν να έχουν μολύνει άλλους ανθρώπους, απομακρύνθηκαν από τη διαδικασία μόλυνσης, και "αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός των μαζικών τεστ, να αποσυνδεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ασυμπτωματικά πρόσωπα από τη διαδικασία μόλυνσης και, συνεπώς, να μειωθεί το ποσοστό μόλυνσης", επισήμανε ο υπουργός.

Σε αυτά τα πρώτα μαζικά τεστ μπορεί κανείς τώρα να στηριχθεί και να τα εξελίξει περαιτέρω, για έναν δεύτερο γύρο μετά τις γιορτές, και για τεστ επαγγελματικών ομάδων, οι οποίες βρίσκονται σε στενότερη επαφή με άλλες ομάδες, όπως επίσης για τεστ σε περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό βαθμό μόλυνσης, ανέφερε ο Ρούντολφ `Ανσομπερ.

Μία δεύτερη σειρά μαζικών τεστ θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Ιανουαρίου, και το υπουργείο Υγείας εξετάζει "συστήματα κινήτρων" για να προσελκύσει στη συνέχεια περισσότερους ανθρώπους στα κέντρα διενέργειας των τεστ.

Οσον αφορά τα κίνητρα, είναι σημαντικό να υπάρχει το "σωστό μείγμα ανάλογα με την κατάσταση μόλυνσης ανά περιοχή", για παράδειγμα, σε εκείνους που υποβάλλονται τακτικά σε τεστ θα μπορούσαν να υπάρχουν ορισμένες ελαφρύνσεις. Ενώ το υπουργείο Υγείας φέρεται να εξετάζει "συστήματα κινήτρων" και λεπτομέρειες τους, η εφημερίδα Kurier αναφέρεται σε φήμες για "ανταμοιβή" συμμετοχής σε τεστ με 50 ευρώ, που θα μπορούσαν να είναι ένα "κουπόνι αγοράς".

Ασκώντας απόψε κριτική στην κυβέρνηση, ο Κρίστιαν Ντόιτς, ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, επισημαίνει ότι η χαμηλή συμμετοχή στα μαζικά τεστ αποτελεί "μία ακόμη απόδειξη της άθλιας διαχείρισης της Covid από τον κυβερνητικό συνασπισμό Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, που δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει τον στόχο που ο ίδιος είχε θέσει, στο 60%".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "η χαμηλή συμμετοχή στα τεστ πρέπει επίσης να είναι ένα σήμα συναγερμού και, πάνω απ `όλα, ένα κάλεσμα αφύπνισης για την κυβέρνηση ενόψει των τόσο σημαντικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού".

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home