Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Με $125.000 θα μπορείς να ταξιδέψεις στο διάστημα από το 2024

Offsite Team -
07.12.2022 - 22:29

Με $125.000 θα μπορείς να ταξιδέψεις στο διάστημα από το 2024

Ξεκίνησε ο διαστημικός διαγωνισμός ActInSpace του ESA
Η στιγμή που θα κάνουμε ταξίδια στο διάστημα και σε απόσταση 30.000 μέτρων από τη Γη, δεν είναι και πολύ μακριά

Τα ταξίδια στο διάστημα και για τους «κοινούς θνητούς» δεν αργούν, αρκεί να έχεις στην άκρη 125 χιλιάδες δολάρια.

Η εταιρεία Space Perspective, με έδρα τη Florida, άρχισε πρόσφατα να δέχεται κρατήσεις θέσεων για το «Spaceship Neptune», μια κάψουλα υπό πίεση με αερόστατο, σχεδιασμένη να μεταφέρει οκτώ επιβάτες και έναν πιλότο σε υψόμετρο 30.000 μέτρων. Η τιμή: 125.000 δολάρια ανά θέση.

Οι επιβάτες του Spaceship Neptune θα περάσουν περίπου έξι ώρες στην κάψουλα φτάνοντας στα όρια της γήινης ατμόσφαιρας.

Η εμπειρία θα είναι σχετικά πολυτελής, λένε οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Παράλληλα, επειδή η κάψουλα ανεβαίνει με ένα γιγαντιαίο μπαλόνι, η άνοδος είναι ήπια, χωρίς τις υψηλές δυνάμεις G όπως με τις εκτοξεύσεις πυραύλων. Το Spaceship Neptune θα διαθέτει ανακλινόμενα καθίσματα, πανοραμικά παράθυρα, ένα αναψυκτήριο και ένα μπάνιο.

Η Space Perspective στοχεύει να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες μέχρι το τέλος του 2024. Η εταιρεία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου το καλοκαίρι, εκτοξεύοντας την πρώτη της δοκιμαστική πτήση από το Space Coast Spaceport στη Florida, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Διαστημικό Κέντρο Κennedy της NASA.

Τέλος να σημειωθεί, πως η πτήση χωρίς πλήρωμα, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ένας προσομοιωτής Spaceship Neptune πλήρους μεγέθους, διήρκεσε έξι ώρες και 39 λεπτά. Έφτασε σε μέγιστο ύψος 33.043 μέτρων και έπεσε όπως είχε προγραμματιστεί στον Κόλπο του Μεξικού, περίπου 80 χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή της Φλόριντα, δήλωσαν εκπρόσωποι της Space Perspective.

jenny.gr

Home